6 de marzo de 2016

L’Institut Joan Salvat Papasseit expandeix horitzons

El projecte Erasmus+ 4sustainable permet als joves de secundària conèixer la realitat d’altres països europeus en temes com l’aigua, l’alimentació, els residus i l’energia.


Al llarg de dos cursos escolars (2015-2017) l’Institut Joan Salvat Papasseit de la Xarxa d’Escoles + sostenibles desenvoluparà el projecte Erasmus + 4sustainable.
2016.02.22.05W.Erasmus 3
L’objectiu és que els alumnes de secundària es sensibilitzin amb les problemàtiques ambientals, tant locals com globals, al volant de 4 eixos temàtics: l’aigua, l’alimentació, els residus i l’energia. A més de la feina que s’anirà realitzant a la pròpia escola es faran diferents trobades a Grècia, Alemanya i Barcelona amb l’objectiu final d’elaborar un recurs didàctic en format digital.

La primera trobada es va realitzar del 17 al 23 de Gener a Bèlgica on es va reflexionar sobre l’alimentació sostenible. Es van realitzar diverses activitats, entre elles es va testar el primer material didàctic, un joc de cartes (disponible per descarregar) dissenyat cooperativament pels alumnes europeus participants al projecte. Els alumnes van assistir també a una conferència sobre l’alimentació amb insectes, que va tenir com a resultat la creació d’un “wordcloud”. 

Per finalitzar les jornades l’alumnat va visitar l’Europarlament, on van tenir l’oportunitat de poder explicar el projecte, una experiència inoblidable i enriquidora per a tots i totes.

La propera trobada serà a Patras (Grècia) durant el mes d'abril, on es debatrà sobre la problemàtica de l'aigua.


 2016.02.22.05W.Erasmus 2 b


No hay comentarios: