21 de noviembre de 2016

Fòrum per la sostenibilitat del Mediterrani

El Museu Marítim acull aquest 25 de novembre el Global EcoForum de Barcelona, un espai de debat, tallers i ponències amb l’objectiu de discutir i donar a conèixer els majors reptes ambientals, socials i econòmics de la Mediterrània.

Arriba a la ciutat de Barcelona la primera conferència i festival que busca la sostenibilitat del mar Mediterrani. El Global EcoForum es celebrarà el 25 de novembre al Museu Marítim de Barcelona i està organitzat per Eco-Union, el Centre Mediterrani EUCC i Loom Sustainable (membres de Barcelona + Sostenible), fundació ENT i Posidonia Green amb el suport de diverses institucions públiques.
El “Blue EcoForum” reunirà 30 ponents internacionals i 200 participants per debatre i promocionar la sostenibilitat del mar Mediterrani. Aquest esdeveniment reunirà a les principals parts interessades (ONGs, centres de recerca, representants públics i privats) de la zona Euro-Mediterrània, amb l’objectiu de discutir i donar a conèixer els majors reptes ambientals, socials i econòmics, així com explorar noves solucions cap un desenvolupament més sostenible i integrador de la regió. Es treballarà amb l'objectiu de:
  • Veure l’estat econòmic, ambiental i social de la regió mediterrània
  • Debatre sobre els reptes i les oportunitats de l’economia blava
  • Imaginar nous models de governança i una millor gestió del mar
  • Promocionar accions i solucions per evitar els residus marins i reduir la sobrepesca
Durant la jornada, els participants podran visitar els debats plenaris amb ponents internacionals i participar en tallers temàtics amb experts i persones que desenvolupen les polítiques. Durant la tarda, s’organitzaran activitats educatives i culturals dedicadess a una audiència local més amplia.
El Fòrum pretén reflectir els reptes d’aquesta regió a través d’activitats participatives, debats, tallers, exposicions, trobades i la participació d’actors rellevants del món polític, econòmic i social de l'Euro-Mediterrani.

No hay comentarios: