21 de noviembre de 2016

L'alumnat de secundària decideix i actua

Tinguem Cura del Planeta és un procés que ofereix un marc de treball perquè l'alumnat decideixi les accions que transformen el centre i l'entorn.

La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta apropa la dimensió de la política ambiental a l'educació reglada. Mobilitza i compromet el jovent a analitzar i debatre, amb la resta de la comunitat educativa, els principals reptes socioambientals actuals.

És un procés de construcció de l'aprenentatge en el qual els joves es reuneixen, deliberen sobre els temes proposats i escullen els representants que comunicaran les idees acordades en diferents espais d'intercanvi.
Aquest procés és internacional i, per tant, estan previstes trobades d'intercanvi entre joves a escala catalana, estatal, europea i mundial. Aquestes conferències són un punt rellevant que motiva l'alumnat i millora la qualitat de les propostes. Enguany es preveu la realització de la 3a Conferència Estatal a Logroño del 16 al 19 de novembre de 2016 on hi participaran tres alumnes de la xarxa Bcn E+S escollits a la darrera conferència catalana: l’Adriana Cervera del Col·legi Sant Ramon Nonat, el Dídac Canosa de l’Escola Els Arcs i l’Hèctor Serrano de l’Escola Pia de Sarrià-Calassanç.
Ja fa 8 cursos que alumnat de secundària de la xarxa Bcn E+S de diferents centres participa en aquest procés global. El curs passat van ser 10 centres els que es van trobar a la V Conferència Catalana i que enguany segueixen el procés per comunicar i passar el relleu.
Aquest curs 16-17 més centres de la xarxa podeu iniciar el procés participatiu que us permetrà que l’alumnat de secundària lideri el vostre projecte d’Escola + Sostenible. La proposta dota d’eines l’alumnat per diagnosticar l’estat del centre, permet planificar les accions que volem dur a terme per transformar-lo, motiva a dur-les a terme, anima a implicar tota la comunitat educativa i a comunicar els resultats...
Per tal de dur a terme el procés, disposeu d'una proposta en forma de “Guia metodològica Tinguem Cura del Planeta”, en la qual es tracten els passos que cal seguir i es detallen objectius i fites distribuïts al llarg de tres cursos (tot i que aquesta temporalitat pot adaptar-se a la realitat de cada centre). També disposeu del vídeo resum del procés.


No hay comentarios: