27 de noviembre de 2016

Joves catalans a la III Conferència Estatal

Del 16 al 19 de novembre s’ha celebrat a Logronyo la III Conferència Estatal “Tinguem Cura del Planeta” en la qual joves de diferents comunitats han compartit experiències i han establert les “claus per una vida sostenible”.

Aquest mes de novembre, la ciutat de Logronyo ha acollit la tercera trobada estatal de joves “Tinguem Cura del Planeta” en la qual han participat 120 joves de diferents comunitats (Albacete, Canàries, Catalunya, La Rioja, Palència, Madrid, Navarra i País Basc), 46 docents, 23 tècnics i 12 facilitadors. A la delegació catalana hi han participat 14 joves, 3 dels quals de la ciutat de Barcelona escollits durant la V Conferència Catalana: l’Adriana Cervera del Col·legi Sant Ramón Nonat, el Dídac Canosa de l’Escola Els Arcs i l’Héctor Serrano de l’Escola Pia Sarrià-Calassanç. A la trobada van poder explicar les accions que estan duent a terme al seu centre, com ara la Revolució Verda del Col·legi Sant Ramón Nonat, el projecte Sssplau i el reciclatge d’oli de l’Escola Els Arcs o la participació al “Ens Ho Mengem Tot” de l’Escola Pia Sarrià-Calassanç.
A més a més, els joves també han pogut participar en els diferents tallers d’”Educomunicació”, en els quals han practicat rap, han experimentat amb un croma i han creat un manifest i un còmic que es van representar amb molt d’èxit a la plaça de l'Espolón de Logroño. Per concloure la jornada, es va representar una performance d’una manera molt emotiva i impactant.
 


Tot plegat una experiència que joves i docents ens descriuen així:

La Confint per a mi ha estat una experiència per conèixer nous amics, nous projectes i sobretot, per aprendre noves maneres per millorar el nostre planeta, M’emporto un somriure que mai se’m traurà. Per més confints”. (Bibiana, alumna).
Han estat uns dies intensos on he trobat resposta a moltes de les meves preguntes i on he vist clarament que no estem del tot sols i se’ns valora la nostra feina a nivell escolar i de xarxa”. (Helena, alumna).
El més important del que m’emporto és la il·lusió i la motivació de tanta gent que em porta força i m’animen encara més a seguir lluitant pel camí cap a l’escola verda i la sostenibilitat”. (Marta, professora).

Podeu ampliar més informació al bloc que van fer els propis joves que van fer de reporters/es i a través de twitter amb el hastag #ConfintLOG2016

Si no és ara quan? Si no som nosaltres qui?
 

No hay comentarios: