11 de febrero de 2017

Analitzem el soroll dins i fora el centre



Enguany l’Sssplau compta amb la participació de 32 centres. Alguns fan una diagnosi per primera vegada del soroll de la seva escola, i d’altres analitzen el seu entorn per aportar dades al mapa estratègic de soroll de Barcelona.​

Com ja us vam avançar a l’inici d’aquest curs, l’Sssplau presenta algunes novetats interessants que us exposem a continuació. Aquest curs 2016-2017, el nombre de centres que participen ha augmentat fins a 32, entre els quals 14 estan fent la diagnosi per primera vegada al seu centre per veure quins espais i en quins moments el soroll és més elevat. A part d’aquest procés, tots han rebut diversos tallers de sensibilització vers la contaminació acústica i han pogut disposar dels sonòmetres del Servei de Documentació d’Educació Ambiental per fer les mesures pertinents.

Els 18 centres restants estan mesurant per primera vegada dins del marc del Sssplau espais del seu entorn per tal de poder confeccionar un mapa de soroll i aportar dades al mapa estratègic de soroll de Barcelona, que s’ha d’actualitzar aquest any. Després d’una primera sessió de formació per al professorat en la que es va indicar el procediment per a prendre mesures fiables i comparables i poder plasmar-les en un mapa de soroll, els centres ja han iniciat aquest projecte. Primer han fet un estudi previ de la zona propera per tal d’escollir els punts de mesura. Han tingut en compte característiques urbanístiques, orogràfiques, de trànsit, alteracions puntuals o usos predominants. Un cop han escollit els punts de mesura, han comprovat sobre el terreny que efectivament són idonis i han confeccionat el seu àmbit de treball. Alguns centres ja han pogut començar a prendre les mesures, alhora que anotaven tots els condicionants que poden afectar al soroll (trànsit, obres, meteorologia, alçada dels edificis, paviment...).
Us anirem informant al llarg del curs sobre els avenços en els mapes de soroll dels centres!
El Mapa estratègic de soroll de Barcelona és públic i consultable.
Voleu saber els decibels de mitjana que hi ha al vostre carrer? Entreu i feu-hi un cop d’ull!



 

No hay comentarios: