26 de febrero de 2017

Especial festes d'hivern sostenibles

Les iniciatives de les “Jornades de Nadal” de l’escola Institució Montserrat i el premi a l’espectacular pessebre urbà amb materials reutilitzats de l’escola Santa Anna són les accions que destaquem. 

Passades ja les festes d’hivern, hem volgut recollir un parell d’iniciatives dels centres que han tractat la sostenibilitat en aquesta època en la que, malauradament, sovint el consumisme i els excessos són els principals protagonistes. És per aquest motiu que resulta especialment rellevant l’aparició d’aquest tipus d’idees per part dels centres en aquest període festiu. A continuació recollim el testimoni de l’alumnat i el professorat de l’escola Institució Montserrat i l’escola Santa Anna explicant la seva vivència en les iniciatives nadalenques que han tirat endavant:
 
Jornades nadal sostenible – Institució Montserrat

Durant les jornades de Nadal d’enguany a la nostra escola hem treballat la sostenibilitat. Cada any treballem un tema que ens interessa i que fomenta la reflexió, i aquest any ha estat un tema molt vinculat a l’Escola Verda. Començant pels més petits que han iniciat la recollida selectiva a les aules fins als més grans que han pres consciència de com les seves decisions de compra incideixen en el medi ambient. A primària, van crear un calendari d’advent sostenible en el qual a cada finestra trobaven un repte per fer. El primer va ser una cançó titulada “Un Nadal Sostenible” creada per unes mestres de l’escola. A secundària a partir de la definició de sostenibilitat hi van treballar conceptes relacionats com la petjada ecològica i el km 0, el fast fashion i les seves conseqüències a nivell social i ambiental.

> Consulteu el Blog de l'escola


Premi al millor pessebre urbà - Escola Santa Anna
És un premi a tots aquells que, sense saber ben bé què faríem, van començar a guardar material de rebuig i el van portar a l’escola. Un premi a la il·lusió que ens ha desbordat des del primer moment. Un premi a la constància i al rigor que nens molt petits han abocat en una feina que semblava titànica, però que es feia petita en veure que era compartida. És també un premi a la fidelitat demostrada per aquells que, a hores de pati, anaven a fer els últims detalls de la seva figureta i en acabar decidien fer-ne una altra. Un premi als grans que, encuriosits per la feina dels petits, van voler tornar a participar del pessebre per ajudar-los. Un premi per als que van patir quan les pluges i el vent amenaçaven destrossar el resultat i als que van cuidar i custodiar el pessebre com si fos el més gran dels tresors. Un premi a les idees que anaven brotant del diàleg entre els nens i dels seus dibuixos fins a tenir cos i un lloc en aquesta ciutat imaginada. Un premi de tots i per a tots, perquè cada detall, cada somriure, cada minut ha estat imprescindible.
 

No hay comentarios: