20 de julio de 2017

Bosses? No, gràcies!

El passat 3 de juliol es va celebrar el Dia Internacional lliure de bosses. Quines fites s'han aconseguit en els 10 anys de Catalunya lliure de bosses de Rezero?

A Catalunya, es consumeixen 36 milions de bosses de plàstic cada setmana i a nivell mundial s’estima que hi ha un consum d’uns 500 milers de milions. Aquestes bosses, però, es podrien substituir fàcilment per bosses de tela, cabassos o carretons d'anar a comprar, evitant l'impacte ambiental que produeixen les bosses de plàstic.
Catalunya Lliure de Bosses és una campanya de la Fundació Catalana per a la Prevenció dels Residus i el Consum Responsable (Rezero), nascuda l’any 2007 que busca que des de les administracions, les entitats, la ciutadania i les institucions s’avanci cap a una disminució de les bosses de plàstic.
Una de les fites aconseguides per la Fundació Rezero membre de Barcelona + Sostenible és la implementació del 3 de juliol, Dia Internacional Lliure de Bosses. Enguany aquesta efemèride es va celebrar amb una acció de recollida de residus a la platja de la Barceloneta i un taller de reciclatge artístic amb algun dels elements recollits. Alguns actors i actrius reconeguts han donat suport a aquesta campanya.
A més de la instauració d’aquest dia, la campanya ha aconseguit que el Parlament instés al Govern a fer actuacions per a substituir la distribució gratuïta de bosses de plàstic, com la recent prohibició de la distribució gratuïta de bosses de plàstic.

No hay comentarios: