20 de julio de 2017

Més accions i nous membres de la xarxa B+S

Nous membres
 

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC) configura l’àmbit específic de gestió i participació dels fisioterapeutes en els interessos vinculats a la fisioteràpia. És també el seu propòsit contribuir, prop dels agents que intervenen en el tractament de la salut i, significativament, de l’Administració, a la pràctica d’una assistència sanitària progressivament millor.
 
 
 
Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), institució fundada el 1894, és la corporació centenària sorgida i consolidada per a defensar els interessos col·lectius de la professió mèdica i, alhora, vetllar per a la bona pràctica de la Medicina i pel dret de les persones a la protecció de la seva salut.
 
 
 

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, COAC, és una institució que compta amb una trajectòria de més de 80 anys, durant els quals s’ha consolidat en la nostra societat com a referent d’arquitectura amb prestigi a nivell nacional i internacional. La missió del COAC és defensar el valor social de l’arquitectura i l’urbanisme envers la societat i en representació dels arquitectes.





Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, COIB, té les funcions de garantir el compliment de la bona pràctica professional i de les obligacions deontològiques de la professió i vetllar perquè l’activitat professional s’adeqüi a l’interès públic general i tot el que afecti la salut.




Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya
El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya és una corporació de dret públic que defensa els interessos col·lectius de la professió de gestor administratiu i vetlla per l’ètica de la professió, per la dignitat professional i pel respecte dels drets i interessos de les persones destinatàries de l’actuació professional del gestor administratiu.



El Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (COACB) és una corporació creada l'any 1926 i s’ha consolidat com a referent de la professió comercial a Catalunya.
 

 
 
 
Noves accions
 
Agrupación de Comercio de Calzado de Barcelona y Provincia
La finalitat del Pla d'acció de l'Agrupació és que els seus agremiats s'impliquin en les accions per millorar el medi ambient, per fer més sostenible la nostra ciutat i a la vegada el nostre planeta.


 
Associació de Comerciants Travessera de Dalt
La finalitat del seu Pla d'acció és fer el seu comerç més sostenible i fer partíceps als veïns de les mesures que s’estan prenent als comerços.
 
Associació de Comerciants Fem Raval
El Pla és una de les accions que responen a l’objectiu estratègic de l’associació: Promoure accions a favor de la sostenibilitat dels comerços i serveis membres, en benefici dels mateixos establiments comercials i de la societat.
A més a més, d’aquesta manera, Fem Raval posa de manifest el seu compromís en realitzar accions per millorar la sostenibilitat adaptades específicament al seu sector dins del territori: el Barri del Raval de Barcelona.
 
Unió provincial d’Estanquers de Barcelona
L’objectiu és aconseguir que els seus associats prenguin una part activa en la millora de la sostenibilitat dels intercanvis comercials.
 
Gremi de Flequers de la Província de Barcelona
L'objectiu principal del pla d'acció és fomentar el consum responsable i l’ús racional dels recursos:
- Incentivar la reducció de residus plàstics tant per part de comerciants com dels consumidors.
- Treballar per a una major sensibilització del sector.
- Fomentar l’ús de bosses de paper i/o material reciclable o biodegradable.
- Promoure el consum de productes artesanals de qualitat.
- Informació sobre els productes ecològics i al·lèrgens.
 
L’Eix Comercial del Raval
Donat que la sostenibilitat econòmica comporta eficiència en l’ús dels recursos, les valoracions ambientals de les activitats i la internalització de costos externs relacionen sostenibilitat ambiental i econòmica. Participació en projectes socials i comunitaris.
Amb l’objectiu de definir estratègies de futur que estiguin en consonància amb els ciments d’un model exemplar de sostenibilitat, busquen una cohesió social i la defensa del medi ambient, garantint una millor qualitat de vida per tots els que resideixen, treballen i desenvolupen les seves activitats comercials al barri del Raval.
                        
Casa Santiveri, S.L.
La finalitat d’elaborar el seu Pla d’acció és donar a conèixer les accions que Santiveri duu a terme en benefici de la sostenibilitat i establir un compromís per seguir treballant en establir polítiques per a reduir la contaminació, programes d'eficiència energètica i de consum responsable. Incorporar criteris de sostenibilitat i processos de millora continua en les activitats de l’organització.
 
Associació de Comerciants Xavier Nogués
Davant la necessitat de promoure el comerç de proximitat del barri d'El Besòs i El Maresme i amb la voluntat de les diferents associacions comercials del barri de crear un espai d’avaluació i planificació d’accions i recursos, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, s’acorda un Pla de Dinamització del Comerç de Proximitat d'El Besòs i El Maresme on es signa un pacte entre el President de l'Associació de Concessionaris del Mercat Municipal del Besòs, la Presidenta de l’Associació de Comerciants 019 i la Presidenta de l’Associació de Comerciants Xavier Nogués, per promoure diferents accions en l'àmbit associatiu, de viabilitat, de cooperació, de sostenibilitat, de compromís amb el barri, de visibilitat del comerç i de coordinació i seguiment per el compliment dels compromisos de l’acord.
 
Associació Catalana d'Entitats de Salut- ACES
La finalitat del Pla d'acció és contribuir a la millora de la sostenibilitat, col·laborar amb l’Ajuntament i analitzar les possibles propostes de millora de gestió, qualitat i costos dels centres associats.
 
 
Associació d'Amics de la Rambla​

L'associació sempre ha intentat sensibilitzar als seus associats i associades pel que fa al reciclatge de residus i ara ho faran contra el malbaratament alimentari. L’objectiu principal és sensibilitzar als associats: restaurants, cafeteries, bars, grans superfícies, etc, en la prevenció del malbaratament alimentari i millorar el reciclatge.

 
Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Reial

La Reial vol crear un equilibri en convivència entre veïns, barcelonins d'altres barris de la ciutat, comerciants i turistes. Buscar complicitat entre totes les entitats locals és vital per a establir els vincles que propiciïn la relació entre ells i que l'oferta no només sigui diversa sinó complementària.
Es vol tenir una plaça que sempre estigui neta, ordenada i segura. Crear cohesió entre veïns i comerciants per a una bona convivència.
 
 
Associació de Comerciants Creu Coberta

El Pla d’activitats dins del projecte de sostenibilitat és un projecte permanent de l’entitat que inclou diverses accions, i que inclou, bàsicament, els serveis que s'ofereixen als associats, que són permanents. I d’altra banda, el projecte Citizens for a Responsible and Sustainable World, que ha estat desenvolupat per la junta i per l’àrea de sostenibilitat de Creu Coberta.

 
 
Associació de Comerciants dels Encants Nous

En el sector del comerç l’impacte més evident en termes de sostenibilitat és el malbaratament de les bosses de plàstic d’un sol ús. Per aquest motiu des de la junta i la gerència de l’associació es va valorar l’acció de repartir entre els seus associats 3.000 bosses reutilitzables. 
 
Associació de Comerciants La Marina-Zona Franca

Les activitats estan dissenyades pels associats i dirigides als consumidors i veïns de La Marina i altres barris de l’entorn. Amb la idea d’enfortir el territori i l’economia local en algunes activitats es treballa amb altres entitats del barri, comerciants i restauradors no associats i amb l’administració. Des de l’associació hi ha una aposta clara per la cohesió, la sostenibilitat i economia local. Per aquest motiu quan es realitzen activitats es fa un seguiment de les mateixes per avaluar el seu èxit i implementar les mesures correctives en cas que s’escaigui. 
 
Associació Pelai Centre i Rodalies

La finalitat i prioritat d’aquesta associació és continuar treballant per garantir la sostenibilitat. Aquest any 2017 prioritzen el tema de les energies renovables per motius ambientals i econòmics i segueixen apostant per treballar en xarxa amb altres associacions.
 
 
 
Casal Dels Infants Acció Social als Barris
Amb aquest Pla d'acció l'associació vol facilitar i conscienciar als usuaris i treballadors de la importància del reciclatge de piles, el reciclatge d'aquests dispositius tan utilitzats en la nostra cultura, és més important del que creiem, a més d'aconseguir un estalvi energètic en els diferents locals de l’associació.
> Consulteu el Pla d'acció
 
 

Associació Provincial d’Estacions de Servei de Barcelona
Al llarg del temps l’Associació Provincial d’Estacions de Servei de Barcelona, ha considerat que es podien incorporar actuacions de sostenibilitat i desenvolupar-les amb total normalitat dins del seu àmbit d’actuació. Per exemple, vehicle elèctric, estalvi energètic, residus. La finalitat del Pla d’acció és la millora de la qualitat ambiental, l’estalvi energètic i altres aspectes de sostenibilitat dins del sector.
 
 
Federació d'associacions de Barna Centre

Des del seu àmbit de treball entenen el comerç com un eix vertebrador social i econòmic important de la ciutat, des del que poden i han de treballar per entendre la sostenibilitat, en les seves diferents vessants (econòmica, mediambiental, social, etc), com un espai de responsabilitat compartida amb la resta de ciutadania i les Administracions. Des del comerç del barri Gòtic volen continuar implicant-se i contribuir a millorar la ciutat, abordant els reptes encara pendents i també els que aniran sortint.
 
 
Barnavasi, Associació de Comerciants de Sant Gervasi
El Pla d’acció s’ha elaborat basant-se en l'experiència i el coneixement del comerç i els comerciants de Sant Gervasi, desprès de més de 35 anys d’associació i el desenvolupament d’una multiplicitat d’accions que, de fet, son accions de sostenibilitat en el comerç. D’altra banda amb les reunions efectuades amb els associats han pogut determinar inquietuds per part d’ells com: bosses de plàstic, consum d’energia elèctrica i aigua, ús dels aparells d’aire condicionat...etc. Debatent la necessitat d’implementar accions conjuntes per aplicacions més sostenibles com per exemple, bosses de paper entre altres.
 
Sant Antoni Comerç

Cal assenyalar que en moments en els quals el terme de sostenibilitat encara no s’utilitzava, Sant Antoni Comerç, ja feia accions que s’identifiquen en aquest temes. El comerç pot fer molt per aconseguir una ciutat més sostenible, ja sigui directament o conscienciant els clients i clientes i a la ciutadania en general. La finalitat d’aquest pla d’acció és:
- Promoure el comerç de proximitat com a exemple de sostenibilitat. 
- Fomentar l’associacionisme i el voluntariat en el món del comerç. 
- Difondre i potenciar valors de civisme i convivència. 
- Difondre valors de sostenibilitat entre la ciutadania.
 
Gremi de Comerciants de Ferreteria de Catalunya

Fer partíceps als ferreters barcelonins en la millora de la sostenibilitat i per que transmetin aquests valors als seus clients. Fer partíceps als ciutadans amb informació i bons consells professionals. Desenvolupament de bones pràctiques per la millora de la sostenibilitat i millorar el nostre entorn.
 
 
 
 
Gremi de Floristes de Catalunya

Com a Gremi, es té al costat a un considerable número de floristeries, moltes ja motivades i que col·laboren tenint cura del medi ambient, reduint el consum de materials i mantenint un consum responsable.
 
 
 
Gremi de la indústria i la comunicació gràfica de Catalunya

Cada vegada hi ha més empreses que volen un model de negoci emmarcat dins del desenvolupament sostenible tal i com demanen els clients, proveïdors, treballadors i societat en general. Dintre d’aquesta tendència hi ha encara moltes actuacions que es poden realitzar i que tenen un especial interès com les relacionades amb l’energia, l’aigua, i els residus. Aquest Pla s’ha elaborat considerant els interessos mediambientals de la ciutat de Barcelona i de les empreses d’Arts Gràfiques. Mitjançant la sensibilització del sector fomentar un consum energètic responsable i un consum de productes per la industria més responsable.
 
 
 
Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província

Des del Gremi s'està sensibilitzat amb la importància de la sostenibilitat. Amb unes bones accions dirigides als agremiats, que ho poden transmetre i fer extensiu als seus clients s'aconseguirà un futur més sostenible, tanmateix que la imatge de la carnisseria de proximitat sigui ben valorada per la ciutadania. Des del Gremi, es vol treballar amb les següents actuacions. 
- Fomentar l’ús de bosses i envasos reutilitzables.
- Etiquetatge
- Accions Solidàries
 
 
Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automòbils

Es pretén fomentar la participació, la cohesió, i la col·laboració entre el col·lectiu dels tallers per conscienciar-los que s’ha d’actuar localment i pensar globalment, ja que les petites actuacions són les que ajudem a un desenvolupament econòmic compatible amb la preservació del medi ambient. Comencen amb petites línies d’acció per anar incrementant any darrera any, aquesta participació.
 
 
Gremi Gest, S.L.U.

La finalitat del Pla d’acció és la millora de la qualitat ambiental, l’estalvi energètic i altres aspectes de sostenibilitat dins del sector.
 
 
Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
El COAC preveu fer un seguiment trimestral a les accions internes que afecten de forma directa als edificis (Plaça Nova i carrer Arcs) i llocs de treball del COAC-Barcelona. Incorporen una relació d’accions basades, entre d’altres, en la reducció del consum de recursos i de generació de residus, mitjançant les quals es vol afavorir la minimització de l’impacte ambiental en l’exercici de la professió.
 
 
Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona compta amb un Sistema de Gestió de la Qualitat que s’audita anul·lament i que és un instrument bàsic per assegurar el desenvolupament i l’aplicació dels criteris de qualitat en l’organització i una eina per promoure la participació continuada, la innovació i la millora continua de les activitats i les prestacions. El SGQ permet, a més, incentivar la màxima participació de tots els implicats en la detecció dels problemes, les oportunitats de millora i la cerca de solucions al mateixos.
 
 
 
Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya
La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya té interès en contribuir a la millora de la sostenibilitat de la ciutat de Barcelona i, dins de l’àmbit de treball col·legial, ha acordat l’adhesió de la Corporació a la xarxa Barcelona + Sostenible, per sumar esforços en aquest projecte compartit i adoptar com a marc de referència el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. L’execució del Pla d’acció comporta la participació activa dels treballadors del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i la dels col·legiats, així com la col·laboració amb altres organitzacions per a l’assoliment d’objectius comuns.
 
Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona

El Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (COACB) és una corporació creada l'any 1926 i s’ha consolidat com a referent de la professió comercial a Catalunya.
 
 
 
 
 
 
Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
L'estratègia de responsabilitat social és inherent a l’ICAB des de la seva constitució en la mesura que, tant la seva raó de ser, les seves finalitats actuals, com les accions que voluntàriament ha anat realitzant, estan dirigides a contribuir que la societat on s'emmarca, sigui una societat més justa, més solidària i amb més drets.
 
 
 
 
Formació i Treball (FiT) 
Des de la Fundació Formació i Treball treballen per una societat més inclusiva, justa i solidària. La seva missió es basa en atendre, formar i facilitar l’accés al mercat laboral a persones en risc o situació d’exclusió social.
> Consulteu el Pla d'acció
 
 
 
Col·legi de Farmacèutics de Barcelona
Dins de les reflexions de la Comissió de compromís social ha sorgit la voluntat de cooperar amb les iniciatives socials i ambientals de la ciutat.

> Consulteu el Pla d'acció
 
 
 
ASINCA, Assoc. Catalana d´Empreses d´Enginyeria i Consultoria Independents de Catalunya
El desenvolupament del Pla d’acció es desenvolupa amb la finalitat que les empreses associades d’ASINCA s’impliquin amb la sostenibilitat i el medi ambiental, desenvolupant els eixos bàsics per a minimitzar l’impacte ambiental: aigua i energia principalment.

> Consulteu el Pla d'acció
 
 
Unió de Comerciants Fabra Centre
L’associació, des de la seva creació està compromesa amb valors com ara el civisme, la integració i el respecte al medi ambient. Es per això que es porten a terme activitats participatives que involucrin al conjunt del barri i que ajudin a prendre consciència de la importància d’aquestes qüestions, fent difusió del seu ideari en cadascuna d’elles.

> Consulteu el Pla d'acció

No hay comentarios: