20 de julio de 2017

Tot sobre la sessió del Pla Clima

El passat 13 de juliol es va celebrar la primera sessió de participació del Pla Clima, en la qual es van donar a conèixer els detalls sobre el procés de coproducció, es van recollir aportacions i es va presentar la plataforma Decidim Barcelona.
 
El passat dijous, més de 50 persones de la xarxa Barcelona + Sostenible van assistir a la primera sessió de participació del procés de coproducció del Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu de la trobada era la presentació del procés i dels continguts del Pla Clima de la mà de les persones referents de l’Ajuntament, i recollir totes les aportacions dels assistents.
L’inici de la sessió va anar a càrrec d’en Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona, que va explicar els quatre eixos sobre els quals s’articula el Pla Clima: mitigació, adaptació i resiliència, justícia climàtica i implicació ciutadana. Va agrair la participació i va encoratjar les organitzacions a implicar-se en el procés fent aportacions i traslladant-les a la plataforma de participació online Decidim Barcelona, on es presenta tota la informació d’aquest procés de coproducció a l’abast de tothom.
A continuació, l’equip d’Espai TReS, va explicar la normativa reguladora de l’Ajuntament de Barcelona en relació als processos de coproducció i va ressaltar la importància de la implicació de les entitats. Es va projectar en primícia el vídeo Barcelona fa front al canvi climàtic i es  presentar el kit de recursos per la realització de sessions autònomes per part de les organitzacions, així com assessorament i resolució de consultes al voltant del procés.
Seguidament, un grup de cinc experts en els diferents eixos del Pla Clima van respondre una sèrie de preguntes per contextualitzar la situació actual de Barcelona en l’actual escenari de canvi climàtic, tant fent referència a conseqüències que ja s’estan notant com possibles efectes en diferents escenaris futurs. En Lluís Sala, vicepresident del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, va facilitar les intervencions, que van ser a càrrec d’Elisabet Gallardo, de l’Agència d’Energia de Barcelona, Irma Ventayol, de l’Oficina de Sostenibilitat, Ares Gabàs, del Departament de Resiliència Urbana, Txema Castiella, de l’Àrea de Drets Socials i Marta Cuixart, Secretària del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.
En la segona part de la sessió, els assistents es van distribuir en quatre grups per fer un recull d’aportacions i iniciatives per cada un dels eixos, i que ja han estat publicades a la plataforma Decidim Barcelona.

No hay comentarios: