17 de julio de 2018

Barcelona + Sostenible assisteix al Congrés Mundial de l'ICLEI

Del 19 al 23 de juny va tenir lloc a Montreal el Congrés Mundial de l’ICLEI, xarxa de governs locals per la sostenibilitat. Aquest se celebra cada tres anys per mostrar els avenços dels governs integrants d’aquesta xarxa en el desenvolupament urbà sostenible arreu del món.

Van ser presents a la trobada 177 ciutats i regions, amb més de 1000 persones, incloent 120 líders polítics. Els principals resultats del congrés s’han plasmat en forma de compromís i visió estratègica. Entre les noves iniciatives anunciades per l’ICLEI i la seva aliança de ciutats, en destaca el llançament de CitiesWithNature, una plataforma global d'intercanvi i aprenentatge en xarxa per reconèixer i potenciar el valor de la natura i integrar-la a les nostres ciutats.
La ciutat de Barcelona va participar als actes, representada per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno. Van intervenir en diverses sessions i van abordar, entre altres temes, les solucions innovadores de Barcelona relacionades amb el dret  de les persones a la ciutat i les estratègies per  a la naturalització.
Durant els dies del congrés, Janet Sanz es va entrevistar amb l’alcaldessa de Montreal, Valérie Plante, per compartir experiències de les dues ciutats i unir esforços en polítiques de sostenibilitat, mobilitat i contra la gentrificació.
D’altra banda, la Universitat de Waterloo (Ontario) va presentar al congrés de l’ICLEI els resultats més actuals de les seva línia de recerca sobre estratègies comunitàries de desenvolupament sostenible. Els investigadors Amelia Clarke i Eduardo Ordóñez van donar a conèixer l’estudi sobre les aliances per la sostenibilitat de Barcelona, Gwangju i Montreal. Per completar la presentació, la Universitat de Waterloo va convidar representants de les tres ciutats perquè expliquessin la seva experiència. En el cas de Barcelona, va intervenir Marta Cuixart com a coordinadora del programa Barcelona + Sostenible. Nombrosos membres de la xarxa B + S van col·laborar en el seu dia en l’enquesta realitzada per la Universitat de Waterloo i han contribuït així a aquesta interessant recerca.

No hay comentarios: