20 de julio de 2018

Economia circular contra la fractura digital

La cooperativa Alencop recull 360 ordinadors i 90 monitors de l’lnstitut Municipal d’Informàtica per reciclar-los, allargar-ne la vida útil, reduir l’impacte mediambiental i cedir-los a entitats socials i col·lectius vulnerables.

El conveni signat entre l’Ajuntament i l’associació Pangea de cessió de dispositius tecnològics en desús al circuit eReuse.org permetrà que, anualment, al voltant d’un miler de dispositius municipals es reciclin i s’actualitzin amb programari lliure per donar-los una segona vida i cedir-los a entitats, associacions, cooperatives, escoles i fundacions.
Un total de 18 entitats s’encarregaran de la logística i restauració dels dispositius electrònics i rebran una compensació econòmica dels col·lectius, entitats o beneficiaris finals, a fi de fomentar una economia circular, social i solidària al voltant de la recuperació dels aparells. La cooperativa Alencop, membre de la xarxa Barcelona + Sostenible, s’ha encarregat de la recollida, el transport i la restauració dels primers 360 ordinadors i dels 90 monitors municipals.
Els beneficiaris finals dels equips reciclats seran també entitats, cooperatives, fundacions, associacions i entitats sense afany de lucre amb el requisit de no poder fer-ne un ús comercial. La mediació d’Abacus Cooperativa permetrà que alguns també puguin destinar-se a escoles o infants de famílies ateses pels serveis socials que no disposen d’ordinador ni connexió a internet a casa. Aquesta iniciativa, impulsada pel comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), és un exemple de l’impuls municipal a l’economia col·laborativa.
L’acció es duu a terme conjuntament amb les organitzacions Pangea i eReuse.org, integrades a Barcola, un espai de col·laboració entre activistes, recercadors i persones emprenedores i l’Administració per generar projectes conjuntament.

Voleu donar o rebre materials?
La xarxa Barcelona + Sostenible també impulsa l’economia circular amb l’espai al web “Materials en donació” , una pàgina on podreu trobar excedents de materials que s’ofereixen des de les organitzacions així com oferir els vostres que no necessiteu. Allarguem la vida útil dels productes!

No hay comentarios: