17 de julio de 2018

El Premi Medi Ambient reconeix dues entitats de B+S

El passat 5 de juny el jurat va distingir les organitzacions de la xarxa Depana i Espigoladors per la seva trajectòria ambiental i va fer una menció especial honorífica a Paco Muñoz, impulsor de la Plataforma Aprofitem els Aliments.
 
Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, el saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya es va omplir per atorgar els Premis Medi Ambient d’enguany. L’acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra i el Conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet. El Premi, que reconeix públicament la tasca de persones, entitats, organitzacions i institucions a favor del medi ambient, s'ha centrat enguany en les modalitats de recerca i innovació i iniciatives en l’economia circular. En la modalitat de trajectòria, el premi reconeix a persones o institucions dedicades a la protecció i millora del medi ambient.
D’una banda, el Premi a la trajectòria de protecció i millora del medi ambient ha estat per la Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural DEPANA, pels seus més de 40 anys treballant a favor de la natura i el medi ambient, com a primera entitat ecologista de Catalunya. El jurat ha destacat “el seu ressò mediàtic, i la seva participació i organització de bona part de campanyes de salvaguarda del medi natural a tot Catalunya”, així com el seu treball amb la ciutadania amb projectes d’educació ambiental. DEPANA és una de les organitzacions més veteranes de Barcelona+Sostenible, van signar el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat l’any 2001.
Per altra banda, el jurat ha distingit una altra organització membre de B+S: l’Associació EspigoladorsAquesta ha dut a terme el projecte i marca social “Es im-perfect”, que ofereix paquets de productes reaprofitats, promovent, alhora, una economia social. I és que l’associació dona feina a persones amb situació de risc d’exclusió social de manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.
Per últim, ressaltar la menció honorífica a títol pòstum en la modalitat de trajectòria a Paco Muñoz Gutiérrez, geògraf i tècnic de l’Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) durant més de 20 anys. El jurat ha valorat el seu lideratge en la lluita contra el malbaratament alimentari, mitjançant la Plataforma Aprofitem els Aliments, que va fundar. També el seu compromís amb la natura, promovent iniciatives innovadores, liderant projectes de millora de gestió de residus, i apostant per l’ambientalització de màquines de venda automàtica i de festes majors.

No hay comentarios: