17 de julio de 2018

Ecoserveis impulsa el projecte "Assist" per combatre la pobresa energètica

Prop de 90 professionals podran identificar i gestionar situacions de vulnerabilitat energètica en el marc d’aquest projecte que busca solucions tècniques i socials per aquest problema.
 
El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de l’Ajuntament de Barcelona comptarà per primera vegada amb professionals formades com a agents energètics, un perfil de suport ciutadà especialitzat en la identificació i gestió de la pobresa energèticadesenvolupat a través del projecte europeu ASSIST, del programa H2020 i que proposa l’abordatge simultani dels aspectes tècnics i socials d’aquesta problemàtica.
L’associació membre de Barcelona + Sostenible Ecoserveis és l’encarregada de coordinar aquesta prova pilot que, en la seva primera fase, contempla la capacitació de les professionals a través d’un curs de 40 hores. La formació, que acaba aquest divendres, va començar el passat 7 de maig i hi participen 8 coordinadores de zona i 80 treballadores familiars del SAD.
En acabar la fase formativa, les professionals posaran en pràctica els coneixements adquirits per a donar suport a la ciutadania, ajudant-la a ampliar els seus coneixements i optimitzar els seus hàbits d’ús de l’energia i a millorar l’eficiència energètica de les seves llars. Aquesta segona etapa s’estendrà fins a desembre de 2018. 
Un cop finalitzada la prova pilot, s’avaluarà el seu impacte per tal de mesurar-ne l’efectivitat i valorar si les persones ateses efectivament coneixen els seus drets energètics, estan protegides davant dels abusos de les companyies i fan un ús eficient de l’energia a les seves llars. La valoració d’aquests aspectes permetrà aplicar millores en les actuacions de lluita contra la pobresa energètica.
A través d’aquesta i d’altres activitats, el projecte ASSIST busca ampliar el coneixement sobre la vulnerabilitat i la pobresa energètica a Europa, per a facilitar el disseny de polítiques a tots els nivells i promoure la participació directa de les persones usuàries dins del mercat energètic. El consorci del projecte està integrat per 11 organitzacions de 6 països (Itàlia, Espanya, Regne Unit, Finlàndia, Polònia i Bèlgica) i una associació europea

No hay comentarios: