21 de octubre de 2019

Agricultura urbana per una ciutat més sostenible

Els horts són claus per connectar la natura a la ciutat, i per fer de les urbs espais més sostenibles. Del 14 al 20 d'octubre se celebra a Barcelona una nova edició de l'Aplec d'Agricultura Urbana.

Horts que miren al cel des dels terrats de la ciutat, espais naturalitzats de biodiversitat entre cases i carrers, racons comunitaris per compostar les restes de menjar. Al voltant d'aquests elements lCooperativa Tarpuna, membre de la xarxa B+S, organitza una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana.
Huertos in the sky, que també forma part de la xarxa Barcelona + Sostenible, és una iniciativa que promou la utilització de la superfície dels terrats per a crear horts, amb una doble finalitat ecològica i social. Dilluns 14 d'octubre es podrà visitar l'hort mirant al cel instal·lat a la Barceloneta. Dimecres 16 l'aplec porta un diàleg entre diverses experiències d'horts d'Alacant, Barcelona i Madrid, al voltant de les formes per promoure biodiversitat a la ciutat, i dels problemes i solucions que solen trobar-se en aquests espais comunitaris. Divendres 18 a la Plaça Carme Monturiol es vol transformar un petit espai de la ciutat, tal com un escocell d'arbre, en un espai ple de plantes i verdor. Diumenge 20 d'octubre l'aplec conclourà amb una festa a la plaça Massades, al barri de La Sagrera de Barcelona.
Aquestes són algunes de les experiències que componen l'Aplec d'agricultura, esdeveniment coordinat per diverses entitats dedicades a la biodiversitat urbana, com la cooperativa Tarpuna, l'hort Connecthort, Educahorts i la Fundació Miquel Agustí. Es pot consultar el programa complet a la pàgina Agricultura Urbana.cat.




No hay comentarios: