21 de octubre de 2019

L'Escola Pia Sant Antoni se suma al repte #beuresenseplastic

Celebracions sense plàstic? Sí, és possible! L’Escola Pia Sant Antoni estalvia més de 600 gots de plàstic d’un sol ús cada curs fent ús d’opcions reutilitzables o bé tasses. I vosaltres, a què espereu per ser un centre lliure de plàstic? Sumeu-vos al repte!

Des de fa gairebé 25 anys l’Escola Pia Sant Antoni forma part del programa Escoles + Sostenibles i estén la cultura de la sostenibilitat a les aules i a tota la comunitat educativa. De la mà del professor Oriol Batlle, membre del Grup de Treball de Residus de Barcelona + Sostenible, ens arriba el relat de com han implementat mesures per disminuir l’ús de plàstics de les begudes i l’escola s’ha sumat al repte #beuresenseplastic:  
Des de fa dos cursos l'Oriol Batlle forma part del Grup de Treball Residu Zero de Barcelona + Sostenible, que enguany ha aprofitat el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) per llançar el repte #beuresenseplastic a tots els membres de la xarxa B+S. Des del Grup de Treball de Residus i en el marc de l’Estratègia Residu Zero de l’Ajuntament de Barcelona, creuen que ja és l’hora de posar fi al consum desmesurat de plàstics d’un sol ús de les begudes. Per aquest motiu, conviden als centres educatius a participar en aquest repte per tal que cadascú s’impliqui en l’eliminació de plàstic d’un sol ús de les begudes a les aules, el menjador, a les celebracions, als tallers i en qualsevol activitat que s’organitzi.
A l’Escola Pia Sant Antoni ens hem unit al repte #beursenseplastic i hem compartit una bona pràctica que hem implementat de forma permanent. Al llarg del curs, a la nostra escola sovint es fan petites celebracions ja bé siguin aniversaris, berenars, esmorzars o petites trobades. Fins fa uns poc s’utilitzaven gots de plàstic d’un sol ús per beure cada vegada que hi havia alguna trobada d’aquest tipus. Al veure l’ús desmesurat de plàstic que això suposava, vam fer el pas de proveir-nos de gots de plàstic dur o tasses personalitzades, unes alternatives molt útils a l’ús del plàstic d’un sol úsja que es poden netejar i tornar a utilitzar de nou. D’aquesta manera, estem estalviant uns 600 gots de plàstic al curs que anirien a parar a les escombraries. A més, també ha suposat un estalvi econòmic d’entre 48 i 60€ l’any.

> Consulteu la Bona Pràctica

Com podem eliminar el plàstic de les begudes al nostre centre?

És molt senzill, tan sols heu d'entrar al web del repte #beuresenseplastic i adherir-vos al repte a través d'aquest formulari. Si voleu agafar més idees, podeu consultar a la guia de casos d'èxit, que té per objectiu proporcionar exemples de diferents actuacions que busquen la reducció de l'ús d'envasos de plàstic d'un sol ús per beure o proposen alternatives més sostenibles. La compilació de casos d'èxit va destinada tant a centres educatius, comerços, entitats, empreses, associacions i organitzacions de tot tipus i pretén ser una orientació i una ajuda.

El plàstic? Ni veure’l, ni beure’l!

No hay comentarios: