13 de enero de 2020

Poemes nadalencs i superpoders per a construir refugis climàtics

Vídeos inspiradors, poemes en contra de la contaminació, concerts transformadors... Les escoles Font d’en Fargas i Vila Olímpica fomenten accions de conscienciació per a les festes d’hivern i segueixen fent passos cap a la seva transformació en refugis climàtics.
Un total d’onze escoles de la ciutat de Barcelona han estat seleccionades per desenvolupar un projecte d’implementació de solucions per afrontar les conseqüències del canvi climàtic als centres educatius. Les escoles Font d'en Fargas i la Vila Olímpica han volgut aprofitar l’arribada de les festes nadalenques per fer petites accions en aquesta direcció.
D’una banda, l’Escola Font d’en Fargas va adaptar la seva felicitació i el seu programa de nadal amb el dibuix d’uns reis i un tió ben sostenibles. Durant la celebració del Nadal, els concerts que van celebrar giraven al voltant de la sostenibilitat i del paper de l’escola en la transformació per tal d’esdevenir un refugi climàtic de la ciutat.
A més, diversos grups de l’escola van realitzar poemes nadalencs relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. Per acabar-ho d’arrodonir, la cançó que es va inventar el mestre de música és "trending topic" a l'escola i tot l’alumnat se la sap de principi a fi i la canta amb molta alegria i energia.
Pel que fa a l’Escola Vila Olímpica, va elaborar un vídeo ben original amb l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. El vídeo està protagonitzat per una superheroïna i dos superherois que encarnen, precisament, les tres R. Vegeu el vídeo per descobrir el gran problema a què s’han d’enfrontar...

                      

Així doncs, l’Escola Vila Olímpica, ha fet aquest vídeo per tal d’engrescar l’alumnat de l'escola per començar a treballar en la construcció del refugi climàtic. Un dels àmbits a través del qual volen treballar és l’artístic, a través del projecte “La Natura ens crida” curs 2019/20. A l’escola cada any es treballa un Projecte Artístic transversal de P3 a 6è, a partir dels interessos dels nens i nenes de manera cooperativa. Es treballa de manera interdisciplinària en tots els àmbits lingüístic, matemàtic però sobretot des de l’àmbit artístic (llenguatge musical, corporal i plàstic). Aquest curs la temàtica està relacionada amb “Refugis climàtics”, un projecte que es va farcint amb la col·laboració de tota la comunitat de l’escola. Amb molt d’esforç i entusiasme les nenes i els nens han estat indagant, conversant, expressant en diferents llenguatges com han de respectar el seu entorn, per poder viure amb més salut i a ser més feliços. Aquest projecte s’inicia de manera conjunta a través del visionament d’un petit tràiler i a part de totes les activitats que es plantegen a l’aula també engloba un concert de Nadal, Un espectacle de dansa contemporània i finalitza amb una activitat d’intercanvi en què es troben nenes i nens de P3 fins a 6è en una aula i intercanvien les experiències o el que han après d’aquesta temàtica. El tema del concert de Nadal és “La Natura ens crida” Les tres ERRES, Reduir, Reutilitzar i Reciclar estan molt enfeinades per ajudar a cuidar el nostre entorn. Han decidit buscar un gran tresor que ens donarà la clau per tenir cura de la natura a través de La Terra, l’Aigua i l’Aire.

No hay comentarios: