13 de enero de 2020

Set centres educatius de la xarxa se sumen a #beuresenseplastic

Més de 60 organitzacions de la xarxa B+S ja s’han sumat al repte, entre les quals hi ha 7 centres educatius. Us expliquem les primeres accions de l’Escola Pia Balmes, l'Escola Pia Sant Antoni i el Col·legi Jesuïtes Gràcia-Kostka. Us hi adheriu vosaltres també?​
Totes les organitzacions adherides al repte #beuresenseplastic han de posar en marxa, al llarg d’aquest curs, accions per tal d’eliminar el plàstic d’un sol ús de les begudes en els espais de treball, a les aules, al pati, als menjadors, als pícnics de les sortides, i, en general, a totes aquelles àrees del centre on s’utilitzin plàstics per beure.
Ja són set el nombre de centres d’Escoles + Sostenibles que s’han adherit en aquest repte, sumant-se a les més de 60 organitzacions de Barcelona + Sostenible que ja s’han compromès a alliberar-se dels plàstics a les begudes. Vosaltres també teniu interès a formar part del canvi? Consulteu tota la informació al web del repte #beuresenseplastic i sumeu-vos-hi!
 
 
Tres d’aquests centres ja han iniciat les seves accions i han volgut compartir-les amb la resta de centres de la xarxa:
Escola Pia Balmes
Seguint amb el nostre pla per ser més sostenibles, estem intentant reduir el consum de plàstic d’un sol ús a l’escola. És per això que el passat mes d’octubre vam proporcionar ampolles d’aigua reutilitzables al personal que en va demanar. Aprofitem per recomanar-vos l’app "Tap – Find Water Anywhere": una aplicació que troba fonts, bars o restaurants a prop vostre en què podreu reomplir les ampolles d’aigua.
Col·legi Jesuïtes Gràcia - Kostka
De moment, hem començat amb el professorat, que està substituint els gots de plàstic d’un sol ús per ampolles reutilitzables i tasses. El mateix equip docent ha demanat treure el vending d'aigua i, en el seu lloc, incorporar una font per reomplir les ampolles. Però, de moment, encara no hem pogut fer-ho. Tot i això, estem en procés d’aconseguir-ho i ja estem detectant petits canvis, sobretot pel que fa a l’equip de secundària.
També hem parlat amb l'empresa Roca, encarregada de subministrar els aliments del menjador, per demanar-los que retirin les ampolles d’un sol ús del menjador del professorat. Des de l’empresa, també s’ha adquirit el compromís de substituir les ampolles i gots de plàstic per vaixella reutilitzable en els esdeveniments de l'escola. 
Al sopar de Nadal d’aquest curs vam regalar ampolles reutilitzables a tot el personal al mateix temps que vam explicar-los el repte que havíem acceptat. També hem parlat amb l'AMPA, que està treballant en l’eliminació del plàstic en les festes i reunions que organitza. Tot i la forta implicació general, la gran quantitat d’alumnes que hi ha a l’escola fa que no sigui una tasca senzilla.
A més, el pròxim 29 de gener se celebrarà al mateix Col·legi Jesuïtes Gràcia - Kostka la sessió de formació "Festes+Sostenibles per a les AFA'S" destinada a qualsevol de les organitzacions i centres educatius membres de la xarxa de Barcelona + Sostenible. Així, els centres educatius de la xarxa, però també les altres entitats o empreses que estiguin interessades a pensar i reflexionar sobre com fer Festes + Sostenibles hi seran benvingudes. La formació tindrà lloc en el marc del programa Escoles + Sostenibles, i el centre n’ha ofert l’espai per continuar amb la tasca de conscienciació del personal docent i de l’alumnat en la sostenibilitat a l’escola. Inscripcions obertes.
Escola Pia Sant Antoni
Des de l’Escola Pia Sant Antoni estalviem més de 600 gots de plàstic d’un sol ús cada curs fent ús d’opcions reutilitzables o bé de tasses. Llegiu la notícia sencera en el següent enllaçper saber com ho han aconseguit!

No hay comentarios: