15 de noviembre de 2023

Dona’t pel clima: resiliència climàtica comunitària en clau de dona

 El projecte fomenta la cocreació, formació i empoderament de dones migrades en situació de risc social a Barcelona. Us expliquem tots els detalls d’aquesta iniciativa conjunta de l’Associació Lemur - Laboratori d’Emergències Urbanes, Intermón Oxfam i l’Associació Diàlegs de Dona.

 

Què és l’emergència climàtica? Quins reptes té a Barcelona? Quins són els refugis climàtics del nostre barri i què ens aporten? Les respostes a aquestes preguntes, i més, ja les poden donar les participants del projecte Dona’t pel clima. 

Aquesta iniciativa, desenvolupada amb el suport de les Subvencions pel Clima, permet formar i empoderar, en resiliència climàtica comunitària, dones de diversos orígens, edat, condició familiar i temps de permanència a Espanya. A més a més, també té objectius com la revisió dels recursos públics existents en matèria de resiliència climàtica.

Les eines utilitzades són diverses: des de l’aprenentatge de vocabulari relacionat amb l’emergència climàtica, fins a la revisió in situ de refugis climàtics a Barcelona per a proposar-ne millores, entre d’altres. Així, es vol aconseguir també potenciar la comunitat d’aprenentatge de Diàlegs de Dona amb coneixements climàtics i fer tresor dels sabers i experiències de les dones migrades sobre resiliència climàtica tant a l’àmbit domèstic com al barri.

No es tracta, doncs, d’una proposta unilateral basada només en la formació de les usuàries, sinó que a través de diverses trobades i tallers, aquestes poden cocrear eines de comunicació relacionades amb el projecte i fer-les arribar al barri i als serveis de l’Ajuntament.

Des de l’organització, valoren molt positivament els resultats assolits fins ara i preveuen seguir fent ús dels recursos creats amb noves generacions que s’uneixin al programa. També estan treballant per obtenir noves fonts de finançament i col·laborar amb altres organitzacions, especialment del barri del Raval.

No hay comentarios: