8 de noviembre de 2023

L’Escola Magnòlia i l’Institut Valldemossa uneixen forces per impulsar l’hort escolar

 L’alumnat de l’Escola Magnòlia ha visitat l’hort escolar de l’institut Valldemossa per inspirar-se amb la seva experiència. Aquesta col·laboració va sorgir, el curs passat, a les sessions de la microxarxa “Alimenta’t amb Seny”. Us n’expliquem tots els detalls.


L’experiència de l’Institut Valldemossa

“El passat mes d'abril, l’alumnat de 2n d'ESO de l'optativa de l'Hort Ecològic del Valldemossa vam acollir els infants de les classes d’I5 (les girafes) i d’I4 (els cavalls) de l'escola Magnòlia, una llar d’infants del nostre barri (Nou Barris) que van venir a visitar i conèixer el nostre hort. Com que els nens i nenes de l'Escola Magnòlia eren nombrosos, es van dividir en tres grups, i els alumnes del Valldemossa els van fer de guies per l'Hort i els van explicar algunes de les tasques com ara sembrar llavors, regar o trasplantar planters.

També els vam ensenyar el compostador de cucs que tenim, van donar menjar als cucs, alguns els van agafar i també van poder observar aquests anèl·lids amb lupa. Tant els alumnes de 2n d'ESO com els infants de l'escola Magnòlia van quedar molt contents d'aquesta visita singular, que esperem poder repetir i millorar en pròximes edicions!”

L’experiència de l’Escola Magnòlia

“Arran de la nostra participació en la microxarxa Alimenta't amb Seny, vam conèixer diferents centres educatius. Com nosaltres no teníem hort, l’institut Valldemossa ens va oferir una visita per conèixer el seu i també la seva tasca educativa. Va ser una gran oportunitat per conèixer projectes inspiradors, alhora que fem barri. I els infants s’ho van passar molt bé!

Nosaltres tenim ara horts en jardineres i els porten diferents classes del cicle infantil. Plantem segons la temporada i sempre lligant-ho amb la tasca que fem a Alimenta’t amb Seny. Tot allò que es planta i la cura de l’hort és responsabilitat dels infants. Hem plantat bròcoli, coliflor, enciam, alguna vegada tomàquets, ara fa poc pèsols... tenim de tot! A més, fem àpats amb les collites i també fem propostes de sopars per fer a casa. Ara estem engegant un nou projecte per aprofitar les jardineres del pati i posar plantes aromàtiques.

També hem fet arribar a les famílies, a través de diversos canals, la feina i el compromís dels seus fills i filles cap al seu entorn i també els animem a participar-hi."

No hay comentarios: