8 de noviembre de 2023

La temàtica del mes: la prevenció de residus

 Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, us oferim un recull temàtic de recursos per compartir-lo amb l’alumnat. Hi trobareu maletes pedagògiques, experiències inspiradores d’altres centres, jocs i molt més.

Del 18 al 26 de novembre es celebra la 15a Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb l'objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Durant aquests dies, es donen a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria, i es fomenten accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.

A continuació, us facilitem una sèrie de recursos i casos pràctics que us poden ajudar a aterrar la prevenció de residus a les aules, ja sigui durant la 15a Setmana Europea o durant tot el curs quan us convingui. Cuidar el nostre planeta és responsabilitat de tots i totes!

Recursos generals

Guia Be plastic free
Aquesta Guia s'ha realitzat dins del projecte ‘Fes el canvi, Be Plastic Free’ finançat per l'Ajuntament de Barcelona en la convocatòria de subvencions per al desenvolupament de projectes en el marc de la emergència climàtica de la ciutat de Barcelona 2022, mitjançant la col·laboració entre l’IDAEA-CSIC, l’Escola Solc i l’organització Zero Waste BCN. Una guia molt pràctica i amena de bons hàbits per reduir i evitar els plastificants en el nostre dia a dia i reduir-ne la nostra exposició.

Recursos educatius de la XTEC

Amb activitats virtuals, una mini-sèrie animada que ensenya economia circular pràctica als ciutadans i enllaços d’interès a altres webs i recursos sobre prevenció de residus i sostenibilitat general.

Web de la Setmana Europea de la prevenció de residus (Gencat)

Hi trobareu seminaris en línia per preparar accions de neteja i conscienciació ambiental, un portal virtual amb recursos, jocs, cartells i eines molt útils per treballar aquesta efemèride al centre.

Prevenció i gestió cap al residu zero

Blog de l’Àrea Metropolitana de Barcelona sobre l’actualitat dels residus en el context més proper a la nostra realitat, la ciutat de Barcelona i el seu entorn: pacte per a la Moda circular, com es gestionen els residus a les platges metropolitanes, on es llença i com es tracta el porexpan?, etc. Per estar al dia i ampliar la mirada sobre els residus més enllà de la selecció en origen que es fa des dels centres educatius.

No hay comentarios: