29 de noviembre de 2023

Slow City: posant fre als accidents de trànsit

 La iniciativa pedagògica conjunta de P(A)T - Prevenció d'Accidents de Trànsit i de la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat reconeguda com una de les Bones idees per canviar el món de 2022.

Diversos estudis apunten que circular a un màxim de 30 km/h redueix la sinistralitat a zones urbanes. Sota aquesta premissa, Slow City és un projecte que té l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reduir la velocitat a la ciutat, començant per la mobilitat i seguint pel ritme de vida, sobretot entre joves. 

La iniciativa de P(A)T - Prevenció d'Accidents de Trànsit es basa a implicar l’alumnat d'educació social, pedagogia i magisteri de la Universitat Autònoma de Barcelona a fer una campanya amb el suport de l’Equip de Recerca i Educació Viària, el Servei català de Trànsit i la Federació d’Autoescoles de Catalunya. A través de diversos canals, l’alumnat recordar a la ciutadania que reduir la velocitat salva vides i, a més a més, millora la convivència a la ciutat i redueix la contaminació ambiental. 

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, aquest curs s’ha tornat a encoratjar l’alumnat a crear una campanya pedagògica sobre el tema que, a més de comptar amb els pamflets i el vídeo, inclourà previsiblement també un joc de taula. 

A més a més, cada any s’ofereix la possibilitat de presentar el projecte a una universitat europea amb la qual es col·labora. D’aquesta manera, a més de fomentar l’intercanvi universitari i estimular la participació, l’alumnat pot conèixer altres iniciatives que es fan per reduir la sinistralitat arreu d’Europa alhora que potencien el seu currículum acadèmic.  

 


No hay comentarios: