8 de noviembre de 2023

Vora les 5 tones de teixits recollits a la Cursa Tèxtil escolar 2023

 Nou centres educatius de Barcelona s’han engrescat i han passat a l’acció durant quatre setmanes per reciclar, reparar i reutilitzar material tèxtil dins i fora les aules. Us n’expliquem tots els detalls.


La iniciativa, impulsada per SETEM Catalunya, ha comptat amb la participació de l'Escola Sagrat Cor – Esclaves, l’Escola La Farigola del Clot, l’Institut-Escola Arts, l’Escola Tibidabo, l’Escola Entença, l’Escola Els Porxos, FEP Aprenents EE i el Col·legí Camí. Aquest últim centre ha estat premiat amb una excursió al bosc vertical de Mataró per haver recollit més material tèxtil.

L'alumnat de 5è i 6è de primària s’ha posat mans a l’obra amb molta dedicació per recollir tants tèxtils com fos possible, també amb la col·laboració del professorat i, fins i tot, altres persones del barri. Els nens i nenes del Col·legi Camí, per exemple, van penjar cartells dissenyats per ells als ascensors i edificis de casa seva perquè els veïns i veïnes participessin en la recollida.

A més a més, es van organitzar mercats d’intercanvi de roba i l’alumnat va participar en tallers per prendre consciència del cicle de la roba i quin és el seu impacte en el medi i a la societat, així com aprendre a reparar peces de roba en mal estat, més d’un centenar en total. També, des d’alguns centres, han donat a conèixer la iniciativa amb l’elaboració de vídeos i, fins i tot, un podcast.

La Cursa Tèxtil s’ha organitzat gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. Durant el 2021 i el 2022, ja es van organitzar curses als Països Baixos i a França amb una gran acollida. Aquestes curses que impliquen donar pas a l’acció per part de l'alumnat i implicar-se de valent, juntament amb els tallers de sensibilització i acompanyament per tècnics experts, constaten que deixen una gran petjada a l'alumnat i a la resta de la comunitat educativa, amb aprenentatges de tot tipus: col·laborar en equip, pensar estratègies de comunicació, conèixer què hi ha darrera del consum de la roba, conèixer alternatives per allargar la vida dels tèxtils, etc. Animeu-vos a participar el proper curs!


No hay comentarios: