29 de enero de 2013

Donem un nou ús als materials i equipaments!

El Pont Solidari de Fundació Banc de Recursos, signant de l’Agenda 21, és un servei en xarxa que gestiona ofertes de recursos excedents d’empreses a fi de donar-los una sortida alternativa cap a entitats adients i en un temps raonable, per a que puguin ser utilitzats o reutilitzats tant en països en vies de desenvolupament com en les entitats del tercer sector, i per tant els centres educatius en podeu ser receptors i agents.

Hi ha molta varietat de materials i equipaments que s’hi poden intercanviar, des d’equips informàtics a mobiliari d’oficina, passant per maquinària agrícola o teixits.

Per tal de beneficiar-se d’aquest servei, en el moment que una entitat, empresa o particular ofereix un material, aquest es penja en el web amb una breu descripció, la ubicació, la data límit de lliurament i una adreça de correu electrònic on adreçar-se si s’hi està interessat. Per sol·licitar el material cal enviar un correu electrònic dins el termini establert i el banc de recursos busca a la seva base de dades demandes concretes de material per trobar la millor coincidència entre l’oferta i la demanda.

Si el que volem és fer una demanda específica, l’entitat es posa en contacte amb el Banc de Recursos i especifica quin tipus, quantitat de material necessita i per a quin ús. S’introdueixen aquestes dades a la base de dades i es busquen les coincidències entre les ofertes i demandes existents.

Hi ha un seguit de criteris per garantir-ne el funcionament: facilita l’intercanvi a partir de les ofertes i les demandes rebudes, prioritza materials de sectors claus en educació, agricultura i sanitat, accepta només recursos i material donat en bon estat i reutilitzable, assegura la destinació i l’ús dels béns que es proporcionen a les entitats, no emmagatzema perllongadament materials i no ofereix serveis de transport per efectuar recollides a domicili dels recursos.

Al mateix portal podreu trobar-hi un seguit d’enllaços a xarxes i mercats d’intercanvi.


 23/01/2013

No hay comentarios: