29 de enero de 2013

La casa dels cucs compostaires

A l’EBM Trinitat Nova, degut a les petites dimensions de l’escola i el pati, no podíem posar un compostador de jardí del model que ens oferia l’Agenda 21 Escolar; hauria tret molt espai de joc. Vam valorar la possibilitat de fer servir un vermicompostador i ens hi vam engrescar. També ocupava molt espai i hi havia el risc que jugant pogués bolcar-se. No volíem renunciar al projecte i vam continuar investigant. Per què no construir-ne un de mides i característiques adaptades a la nostra petita terrassa?

Dit i fet! En un magatzem de bricolatge hem trobat cubetes que es poden apilar, amb tapes opcionals, fetes de plàstic que permeten fer-hi forats sense que s’esquerdin. A sota hi hem posat una safata per recollir el lixiviats amb els que també adobarem. En total, només 39€! En l’enllaç de més a baix us expliquem com l’hem construït.

Finalment, hem preparat el llit del vermicompostador amb fibra de coco i hi hem deixat els cucs, els quals hem observat prèviament a classe. I després, hem començat a preparar menjar per alimentar-los. Us seguirem informant!

Voleu veure el recull informatiu i fotogràfic que hem fet?


 28/01/2013

No hay comentarios: