29 de enero de 2013

Resultats de la primera diagnosi de l’E+S

Els passats dies 14, 15 i 17 van trobar-se per segona vegada, els participants del projecte E+S amb l’objectiu de  compartir els resultats globals de la primera diagnosi i reflexionar sobre el procés d’implantació del pla de prevenció a cada centre. En aquesta primera part, han estat diagnosticats els tipus d’embolcalls i esmorzars de 5.500 alumnes! S’ha vist que els embolcalls d’un sol ús recollits en els tres dies de diagnosi, representarien anualment un volum de 40 contenidors.

Entre les conclusions que es desprenen de la recollida de dades destaca el predomini dels envasos d’un sol ús i l’efectivitat de tractar el tema de la prevenció com a mesura per reduir els residus. Pel que fa a nivells educatius, a infantil es reutilitzen més embolcalls que no pas a altres nivells. L’alumini continua representant el 40% dels embolcalls utilitzats i, entre els reutilitzables (menys del 20%) les carmanyoles i els enrotllables són els més emprats.

Molts dels centres participants aprofiten per reflexionar i aprofundir sobre què mengen infants i joves i quina és la piràmide d’esmorzars saludables a més a més dels residus generats. A través de la investigació, l’adquisició de coneixement, el canvi d’hàbits, l’avaluació i la comunicació a la resta de la comunitat, els centres tracten els residus i l’alimentació saludable participativament i col·lectiva.

Properament els centres rebran els embolcalls sol·licitats directament al centre per poder passar a la fase d’actuació i fer la segona diagnosi, la qual caldrà enviar abans del 17 d’abril.    


 28/01/2013

No hay comentarios: