22 de enero de 2013

Propostes de Millora de 2on E

Els "divertits" alumnes de 2on ESO E es troben estudiant els efectes ambientals dels Homes sobre la biosfera i els biomes. Ara mateix han fet un bonic resum de alguns efectes ambientals dolentots que fem com a humnas als ecosistemes.
Per tal de veure el nivell de responsabilitat ecològica (una vegada feta la tutoria sobre la petjada ecològica) veiem, segons el test : ¿Respeta el Mundo?: de 30 alumnes, dos tenen de 0 a 6 punts, cosa que seria convenient millorar 13 alumnes han tret de 7 a 13 punts, es a dir que tenen una actitut teòrica i moderadament pràctica i 14 han tret de 14 a 20 punts que vol dir que es troben interesats en els problemes del medi ambient i fan un esforç per millorar..... de la qual cosa ens alegrem molt.
Com alumnes CO-RESPONSABLES de la millora de la situació ens proposen aquestes millores:
  • Caldria utilitzar el transport públic molt més, encara que cap d'ells es vol comprometre. Convé si es pot anar caminant (així fem esport).
  • Mirar l'embalatge que porta al hora de comprar un article. Es pot portar un mètode alternatiu per transportar i evitar aqust tipus d'embalatge
  • Hauriem de comprar amb bosses de tela o reciclatge o també mirar de comprar el pa amb una bossa de tela (7 alumnes la tenen). També podem utilitzar el carretó de la compra io fer la compra per internet.
  • Llençar l'oli a la pica, potser fora bó no fer-ho. Es recomana recollir l'oli en un pot i llençar-lo al Punt Verd de recollida. Cal no embrotar i contaminar les aigues.
  • Caldria utilitzar l'escombraria de piles (lloc de recollida), cal recordar que es troba DAVANT DE LA SALA DE PROFES.
  • Hem de felicitar a la primera meitat de la classe que es renta les dents i a més..... tanca l'aixeta!!!!!!. Una alternativa per no gastat aigua innnecesariament o posar els aireadors a les aixetes.
  • La classe de 2on E és de les poques que vigila i controla que les llums estiguin tancades. Evitem així el consum innecesari. Convé apagar-les si no les utilitzem.
  • Els alumnes de 2on ESO tenen dos conill (April i Pepito), i una gossa (Mia), un gos (Max), una granota (la sharky), un Se-tzu (Bup), dos Yorkshires (Perro i Godi), un gato persa (Otto), un gat (Arena), una cobaya peruana de pel llarg (Leia), periquito (Lili), tres chiuahas (Chirrino, Pulguita i Linda), un Bichón Maltés (Lexa),  dos tortugues  (Tortu i Torti) i una serp (Eskrept) la cual ens diu molt de la sensibilitat dels alumnes. Intentar regalar animals que són d'aquí, no pas d'exótics que malviuen en els notres ecosistemes.
  • Les llaunes es fan d'alumini  i és molt contaminant. Cal demanar ampolles i no només de llauna o de ampolla de plàstic, a més cal reciclar les llaunes
  •  Per evitar talar els arbres exótics podeu no comprar els mobles o exigir el segell de fusta de viver.
  • Durant el Nadal mireu de no comprar arbres de Nadal que duren només uns dies i podriem comprar arbres de plàstic.
  • Els 4x4 són molt contaminants, cal usar-los per el que serveixen.

La Classe de 2on E


No hay comentarios: