29 de enero de 2013

Les fades i els contes ens ensenyen l’hort

Hola a tothom, a continuació us expliquem algunes de les activitats que hem fet a l’Escola Sant Joan Baptista aquests dies:

L’hort i els més petits

Els nens i nenes d’educació infantil han treballat, durant el primer trimestre, coneixements bàsics sobre què podem trobar en un hort. Adaptat a cada curs, s’han realitzat fitxes, contes, cançons, activitats i tallers que els han apropat a la vida en un hort. Entre altres coses, han tractat:
     • P3: a través de les fades de l’hort han après la forma, el color i altres característiques dels fruits de temporada.
     • P4: a través de personatges de contes han conegut els diferents éssers vius que viuen a l’hort (plantes i animals).
     • P5: han fet al mateix recorregut que P4 però arribant una mica més enllà perquè han observat i investigat les plantes i les seves parts a través d’activitats on es pot manipular.
Finalment, hem clos amb una plantació de llavors al petit hortet d’Infantil.

Decorem l’escola amb material reutilitzat

L’any passat va començar aquest projecte amb la decoració de l’arbre i zones enjardinades, fent servir materials reutilitzats des de l’assignatura de plàstica mitjançant tallers on van participar tots els nens i nenes. Va ser un petit èxit.

Per aquest motiu, aquest any, el grup AG21 va pensar i reflexionar sobre com podríem millorar-ho. D’aquesta reflexió conjunta va sortir una proposta que, no només implicava als infants de primària, sinó a tota l’escola. Es va difondre una circular on es convidava a les famílies a participar en la decoració nadalenca de l’escola aportant una ampolla petita d’aigua que penjaríem per tots els passadissos i zones comunitàries.

El resultat d’aquesta crida ha estat espectacular i les tasques realitzades per les famílies han superat el que ens havíem imaginat. La seva resposta ha estat increïble i això s’ha traduït en una decoració divertida, imaginativa, engrescadora, diferent i molt participativa.


 24/01/2013

No hay comentarios: