26 de septiembre de 2016

Barcelona amb el turisme sostenible

El pròxim dia 27 de setembre es celebrarà el Dia Mundial del Turisme. Aquesta efemèride, determinada per l'Organització Mundial del Turisme, té per objectiu sensibilitzar sobre la importància d’un turisme responsable, així com la seva repercussió a nivell social, cultural, polític i econòmic. La celebració vol contribuir a aconseguir els “Objectius del Desenvolupament Sostenible” (ODS), un gran repte per a la societat actual.

Enguany la campanya es centra en l’accessibilitat amb l’eslògan “Tourism for all”, que fa referència a la creació d’entorns que tinguin en compte les necessitats de tothom.


                                                
                                                                                       #tourism4all #WTD2016


PRESENTACIÓ DEL PLA ESTRATÈGIC BARCELONA 2020:


Pel que fa Barcelona, la ciutat avança per a la una gestió del turisme de forma responsable i sostenible. El passat 6 de juny es va presentar a l’Auditori de Barcelona Activa la diagnosi del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona 2020. Aquesta diagnosi assenta les bases per traçar el full de ruta de la gestió del turisme pels propers cinc anys. S’ha construït de manera compartida al llarg del primer semestre d’enguany, alhora que s’ha creat el Consell de Turisme i Ciutat.
A l’inici de la presentació, Agustí Colom, regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, va recalcar que el pla cerca per la ciutat un turisme de qualitat, entès com a turisme responsable i sostenible. Albert Arias, director del pla, va exposar els continguts de la diagnosi, amb especial atenció als reptes i objectius estratègics que s’apunten. Els valors de responsabilitat i sostenibilitat són presents al llarg de tot el plantejament de reptes i objectius, en els àmbits de la governança, la gestió, l’estratègia territorial, el treball i l’empresa i la promoció i el màrqueting.
La presentació i els documents de treball estan disponibles al nou web de turisme de l’Ajuntament.

  

FESTIVAL DE TURISME SOSTENIBLE VILAMÓN:

Per últim, informar-vos que del 14 al 22 d’octubre se celebra a Barcelona el tercer festival de turisme sostenible per promoure altres maneres de viatjar. El Festival VilaMon ha estat organitzat per les associacions Eco-unionLoom Sustainable Experiences (membres de la xarxa Barcelona + Sostenible) i Posidonia Green Festival, amb la participació de diferents organitzacions locals i internacionals .
El festival té per objectiu promoure el turisme responsable a Barcelona amb activitats gratuïtes de sensibilització, lúdiques, artístiques i participatives. Vilamón vol oferir alternatives d’oci i turístiques amb valors de respecte al medi ambient, la diversitat humana, les cultures i les economies locals.

   

No hay comentarios: