12 de septiembre de 2016

L’entrevista dels membres de la xarxa

“Comprem productes fets amb materials contaminants i no pensem que ens puguin fer mal”. Descobreix l’entrevista a Olga Barrachina, de ZeroHub.

A què es dedica la teva organització?
Som una cooperativa sense ànim de lucre que es dedica a elaborar, dissenyar i promocionar estratègies per tenir ambients construïts més saludables, tant per les persones com per al planeta.
 
Per què ha d’existir una organització com la teva? Quina és la seva aportació?
El nostre valor afegit és que ens centrem en aspectes poc tractats a casa nostra, tot recolzant-nos en el coneixement a Europa i al món. La qualitat ambiental interior és important perquè a  dins dels edificis poden generar-se problemes associats a la salut. Per exemple, comprem productes  que estan al mercat i no creiem que ens puguin fer mal, però alguns compostos es poden acumular a casa i es converteixen en tòxics, fins a donar lloc en alguns casos a  determinades malalties.
D’altra banda, la nostra feina és contribuir a obtenir edificis que no consumeixin energia d’origen fòssil i, fins i tot, que puguin generar excedents, a fi d’aturar el canvi climàtic.
 
De què us serveix  formar part de la xarxa B+S?
Ens serveix per conèixer persones amb inquietuds semblants o complementàries i, així, cobrir necessitats mútues.
 
Quin seria l’eslògan/noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
Que hi ha un canvi real en la cosmovisió, en com entenem la nostra relació amb el planeta. La paraula sostenibilitat s’ha pervertit molt (es fa servir per tot) i algunes organitzacions l’han fet servir sense canviar el seu model.
 
Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Sempre faria alguna cosa relacionada amb la sostenibilitat, però no sé si seria enginyera, potser treballaria des d’un altre vessant.
 
Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Primerament, no aniria a cap planeta per descobrir! Si al final hi acabés anant, no m’enduria res de fora per no alterar-lo, intentaria aprendre a viure amb el que trobés.


No hay comentarios: