19 de septiembre de 2016

Enciams per a la sostenibilitat alimentària

L’escola dels Encants participa a l’Assaig General, un dinar per a 900 persones amb aliments espigolats i de proximitat, en el qual hi van aportar enciams cultivats al seu hort urbà.

«Llencem una tercera part dels aliments que produïm. Amb la meitat del menjar que llencem podríem alimentar tota la població que passa gana al món. A Catalunya el 20% dels aliments en bon estat són malbaratats en l’àmbit domèstic...»
Amb algunes d’aquestes frases s’inicia el vídeo per conscienciar sobre la problemàtica del malbaratament alimentari a la societat actual. A part de cridar l’atenció, aquest vídeo també cridava a l’acció, a fer alguna cosa per canviar aquesta situació. Convidava tant a la ciutadania, com a organitzacions i escoles a participar el dia onze de juny del 2016 a l’Assaig General, l’esdeveniment que va acollir el FAD Fest, amb la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments.
Aquest va consistir en un gran àpat per a 900 persones a la plaça de les Glòries, que seguia els criteris de sostenibilitat alimentària. L’Escola del Encants (membre d’Escoles + Sostenibles) va respondre a aquesta crida i va decidir fer la seva aportació a l’Assaig General dins l’espai de l’“Enciamada”, un tast d’enciams de proximitat, en el qual van aportar els seus enciams cultivats a l’hort urbà. A continuació us deixem el relat del professorat i l’alumnat sobre la seva participació en aquest acte transformador:

“El FAD, Foment de les Arts i el Disseny ens va convidar a diverses entitats del barri a participar en una festa l'onze de juny de 2016, on es faria un dinar solidari popular. Aquest consistiria en una gran amanida: UNA ENCIAMADA, amb un tast d'enciams ecològics de proximitat. La resta del dinar es prepararia amb excedents de menjar recollit a mercats i supermercats de la ciutat. Tota l'activitat es feia amb persones voluntàries (transport, muntatge, cuina, música, tallers, organització,...) i intentant produir els mínims residus. Fins i tot, per al dinar es van utilitzar plats antics que els firaires del Mercat dels Encants van deixar per a l'ocasió.
Els nens i nenes de l'Escola dels Encants hi vam participar amb l'aportació dels enciams dels nostre hort, collits el mateix dia de la festa i transportats a peu a les Glòries, formant part d'una rua musical de veïns i associacions. Algunes famílies de l'escola també s'hi van quedar a dinar.
Ens ha agradat vincular-nos amb el teixit associatiu del barri i col·laborar amb petits gestos a demostrar que no només un altre món és possible, sinó que un altre món és imprescindible. “
 
Professorat i alumnat de l’Escola dels Encants

No hay comentarios: