12 de septiembre de 2016

Mobilitat intel·ligent. Economia potent.

Mobilitat i espai públic són els protagonistes d’aquest mes. Del 16 al 22 de setembre té lloc la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a la qual us hi podeu adherir com a entitats i empreses. Participeu a activitats com el Park(ing)day o la Cursa de Transports!

Un any més, del 16 al 22 de setembre se celebra arreu de Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.  Amb l’objectiu de fomentar una mobilitat més sostenible i de donar a conèixer altres usos de l’espai públic, Barcelona s’ha unit a aquesta commemoració que culminarà amb el Dia Mundial Sense Cotxes, el 22 de setembre.

El dissabte, 17 de setembre, des de La Fàbrica del Sol s'impulsa un "Matinal en moviment" format per tres activitats gratuïtes, però amb inscripció prèvia!
TRIA EL TEU TRANSPORT. Inici a les 10 h. Coorganitzada amb l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.
CUSTOMITZA’T LA BICI I PEDALA SEGUR. De 10.30 a 13.30 h. A càrrec de l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol i la Saboga.
UN FUTUR SENSE PETROLI. D’11 a 12.30 h. A càrrec de Jordi Solé.

Park(ing)day Barcelona 
El divendres 16 de setembre se celebra la 3a edició del Park(ing) day Barcelona. Encara podeu participar-hi activament des de la vostra organització, transformant places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic. Tan sols heu de seguir uns senzills passos i unir-vos a aquesta acció global per una ciutat més sostenible!
Cursa de Transports Urbana 

L’associació Promoció del Transport Públic (PTPorganitza en el marc de la Setmana de la Mobilitat la 23a edició de la Cursa de Transports, una comparativa cívica entre diferents mitjans que es fan servir per desplaçar-se a la ciutat. L’objectiu és calcular temps de viatge i costos per a l'usuari (costos directes) i per a la societat i el medi (costos externs).
El 22 de setembre a les 18h surten els recorreguts des de diferents punts de la ciutat cap a una destinació comuna. Escolliu l’origen i el mitjà de transport que més us convingui i passeu una divertida tarda!

Jornada “Gestió de flotes de vehicles i mobilitat en el marc dels sistemes
El Club Emas us convida a reflexionar sobre la mobilitat en el marc dels sistemes de gestió ambiental (EMAS i ISO 14001). La jornada té lloc el proper dijous, 22 de setembre a les 9 h, al Departament de Territori i Sostenibilitat (Av. Josep Tarradellas, 2-6). Reserveu la vostra plaça i consulteu el programa.

No hay comentarios: