26 de septiembre de 2016

Espirals d'Aprenentatge

“Pensem que les entitats i la comunitat educativa som els responsables de l’educació dels nostres joves”. Descobreix l’entrevista a José Andrés Mingorance i Mercè Prat, de l'associació Espirals d’Aprenenentage.


A què es dedica la vostra organització?
Espirals d’Aprenentatge és una associació sense ànim de lucre que treballa dins del món de l’educació i concretament amb adolescents. Fem intervencions als instituts, formacions al professorat i participem al món del lleure fent colònies amb joves.
 
Per què ha d’existir una organització com Espirals d’Aprenentatge a Barcelona? Quina és la vostra aportació?
Pensem que les entitats i la comunitat educativa som els responsables de l’educació dels nostres joves. Quan vam descobrir el fracàs escolar dels estudiants d’ESO (Estudis Secundaris Obligatoris) ens va sorprendre molt. Vam investigar-ne els motius i vam arribar a la conclusió que possiblement no eren els joves, sinó la manera de plantejar l’aprenentatge. Aleshores vam decidir que volíem treballar frec a frec amb l’alumnat i el professorat.
Actualment fem un procés d’acompanyament de 1r a 4rt d’ESO. Elaborem la proposta de treball per projectes i per tractar les matèries transversalment a través d’aquests projectes, conjuntament amb el professorat. A partir d’aquí donem prioritat al que ja sap l’alumnat. No els omplim de coneixement sinó que creem un espai de confiança en què l’alumne pot desenvolupar el que ja sap, els que és i descobrir les seves potencialitats.
 
De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
Dins l’organització vam veure la necessitat de crear xarxa amb altres entitats per compartir i aprendre entre tots.
 
Quin seria l’eslògan/noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
En clau sostenibilitat i relacionat amb l’educació, el nostre eslògan seria: “Anem cap a una transformació social a nivell global” i “El món és un espai d’aprenentatge segur i ple d’amor”.

Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
José: jo ho tinc molt clar, treballaria amb joves i compartiria experiències. Mercè: continuaria fent el que faig, estic molt satisfeta.
 
Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Mercè: m’enduria el meu marit, els meus fills i nets i amb això ja seriem feliços. José: la família i els altres dos objectes els descobriria al planeta on anés.

  

No hay comentarios: