19 de septiembre de 2016

Els “Camins de natura” arriben a Nou Barris

L’exposició “Camins de natura. Itineraris vitals” arriba a Nou Barris. I ho fa en un espai que és tot un tresor a descobrir: la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova. Del 12 de setembre al 18 de desembre, tots els dies de la setmana, l’equipament i l’exposició estan oberts a visites. En paral·lel, s’han dissenyat dos programes d’activitats gratuïtes, un adreçat als centres educatius de la ciutat, que ha comptat amb el suport d’Escoles + Sostenibles i l’altre a la ciutadania.
Aprendre a valorar la natura propera

El programa escolar consta de 7 activitats pensades per a les diferents etapes educatives (infantilprimària i secundària). Permetran als alumnes descobrir la Casa de l'Aigua i el seu entorn únic, i aprendre a valorar la natura més propera. El Rec Comtal, els horts de la Casa de l’Aigua, els espais verds urbans que envolten l’equipament o la pròpia exposició “Camins de natura” seran els escenaris on els alumnes duran a terme diversos exercicis basats en la descoberta i els sentits. L’aigua i la biodiversitat seran les temàtiques que actuaran com a fil conductor de les activitats.
Les activitats estan conduïdes per un equip de quatre educadors ambientals i es podran dur a terme del 12 de setembre al 18 de desembre. Aquestes activitats han estat dissenyades a partir d'unes trobades que es van fer el mes de maig passat amb escoles del districte de Nou Barris. Aquestes van comptar amb el suport d’Escoles + Sostenibles i el CRP de Nou Barris.
Tota la informació sobre l’oferta d’activitats educatives i les vies per inscriure-s’hi la trobareu en aquesta pàgina web. Cada activitat consta d’una fitxa-resum amb informació sobre els objectius, els destinataris, la durada i els materials a portar.
Un extens programa d’activitats ciutadanes

Durant els caps de setmana que duri l’exposició s’han programat unes sortides guiades per descobrir diversos indrets d’interès natural propers a la Casa de l’Aigua. Aquestes sortides són gratuïtes, guiades per educadors ambientals, i van dirigides a tot tipus de públics: famílies amb nens, gent gran, etc.
El programa de sortides és molt variat i us permetrà conèixer, entre d’altres, la Collserola més desconeguda, la biodiversitat del riu Besòs i del parc urbà de Can Zam, o la història de l’abastiment d’aigua a Barcelona, amb un sistema complex d’aqüeductes i cases de l’aigua. Les sortides dels diumenges, amb places limitades, requereixen inscripció prèvia (a través d’aquest formulari en línia o trucant al 93 463 77 71).
D’altra banda, entre setmana la Casa de l’Aigua acollirà diverses activitats ciutadanes amb la natura com a fil conductor. També són gratuïtes i inclouen, entre d’altres, conferències, projeccions i una sessió de dibuix científic per aprendre a il·lustrar la vida de la ciutat.

No hay comentarios: