10 de abril de 2017

Activitats i recursos de conscienciació del soroll

S’acosta el 26 d’abril, Dia Internacional de Sensibilització Envers el Soroll. Us presentem diverses activitats que s’organitzen a la ciutat i recursos que podeu demanar al Servei de Documentació.  

“Barcelona Sona” i “Els batecs dels barris”
En el cas de Barcelona, aquesta efemèride s’ha volgut commemorar amb l’organització de “Barcelona Sona” un seguit d’activitats organitzades per l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb la Fàbrica del Sol. Aquestes consisteixen en l’aixecament del paisatge sonor existent a l’entorn de les 10 Seus de Districte de la ciutat de Barcelona i la seva posterior geolocalització al mapa de Barcelona + Sostenible.
Alguns centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles s’afegiran a aquesta iniciativa. En aquest cas les accions es realitzaran dins els mateixos centres i en horari escolar. Es proposa que l’alumnat faci dues gravacions dels sons de la pròpia escola en llocs escollits per ells mateixos, i es centraran primer en l’ambient general, després en un paisatge sonor més específic, i per últim en un so a microescala.
A part de l’activitat “Barcelona Sona” la Fàbrica del Sol també organitza “Els batecs dels barris” una sèrie de recorreguts per la ciutat per tal d’esdevenir més conscients dels sons i sorolls que ens envolten.

Recursos i activitats del Servei de Documentació

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental proporciona una sèrie d’activitats i recursos per celebrar el Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll
  • Maleta de sons i sorolls + Sons i sorolls: guia informativa i proposta d’activitats per millorar la qualitat acústica.
Us animem a dur a terme alguna de les activitats de la guia "Sons i sorolls" i utilitzeu els materials que trobareu a la Maleta de sons i sorolls per a realitzar-les.
  • Sonòmetres
Podeu fer la reserva de sonòmetres per mesurar el soroll ambiental del centre.
 
  • Recull de recursos que inclou lectures, materials didàctics, vídeos, webs, activitats i bones pràctiques envers la temàtica.

Reserves i préstec:       SDEA
                                   La Fàbrica del Sol - Pg. Salvat Papasseit, 1
                                   Tel. 93 256 25 92
                                   documentacioambiental@bcn.cat

Altres recursos en línia
Ma. Jesús Camino
Proposta educativa basada en el treball de les competències bàsiques i en l’experiència real d’un centre educatiu amb alumnes de 1r d’ESO.
Videojoc interactiu sobre soroll disponible al web de la Sociedad Española de Acústica.


No hay comentarios: