23 de abril de 2017

Fem salut als horts escolars

Quina relació hi ha entre el treball als horts i la salut? L’escola Virolai i l’institut Lluís Vives ens presenten exemples dels continguts i les metodologies que han utilitzat als seus centres.
 
En el marc de les col·laboracions que des de fa anys realitzem entre Escoles+Sostenibles i el programa Fem Salut! de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, enguany ens han demanat de participar en una jornada del seminari de formació permanent del professorat que es realitza a l'ICE-UB, per explicar la relació entre el treball als horts escolars i la salut.
Ens han acompanyat en Gal Gomila, mestre de música primària de l'escola Virolai i responsable de l'hort, i en Jordi Pérez, professor de l'institut Lluís Vives i també responsable de l'hort i el jardí de l'institut. Han estat dues exposicions d'exemples excel·lents de la transversalitat de les metodologies i continguts que es poden desenvolupar a l'hort, però sobretot, de la importància per a la salut tant de l'alumnat com del professorat i altres agents que participen en aquests projectes!!!
> Consulteu la recepta del Vives, sana, vegetariana i adient per les collites dels horts escolars: paté de faves!
Us recomanem que en comptes de verdures d'estiu, utilitzeu verdures d'hivern o primavera, com pastanagues, fonoll o bledes, i així serà també de temporada i agroecològica!

Salut i bon profit!


 

No hay comentarios: