15 de abril de 2017

Celebrem el Dia de la Terra

Per commemorar el Dia de la Terra el pròxim 22 d’abril us animem a consultar el recursos que ofereix el Servei de Documentació i a visitar la Fira per la terra emplaçada al passeig Lluís Companys i al Parc de la Ciutadella els dies 29 i 30 d'abril.
 
El 22 d’abril és el Dia mundial de la Terra, una efemèride promoguda per les Nacions Unides per recordar que tothom té quelcom a aportar en la lluita contra els problemes ecològics, tant és si localment com nacionalment o individualment com col·lectivament. El Dia de la Terra és, doncs, un dia per retre homenatge al nostre planeta a més de plantejar alternatives en la nostra forma de viure que respectin els ecosistemes i que combatin els principals problemes ambientals.
Per participar en aquesta assenyalada data i aportar el vostre gra de sorra a la causa, l’SDEA (Servei de Documentació d'Educació Ambiental) té un gran nombre de recursos a l’abast dels membres de la xarxa: recursos informatius (guies, assajos, manuals, còmics, contes, etc.), pedagògics (maletes temàtiques, guies didàctiques, etc.) i experimentals (propostes de recerca, activitats, aparells de mesura, etc). A continuació hem volgut destacar una lectura ben lleugera sobre biodiversitat i una altra de ben completa per aquelles persones que volgueu aprofundir en la sostenibilitat urbana i local.
  • Treinta  y pico curiosísimos temas de conversación con la biodiversidad como protagonista.
Recull de textos i frases significatives  acompanyades de dades anecdòtiques extretes de diverses fonts documentals. Per exemple, expliquen que si desapareguessin les abelles, la vida es faria gairebé impossible; diuen també que els dispositius d’infrarojos que permeten a alguns teclats, impressores o ratolins comunicar-se amb els ordinadors, estan inspirats en l’òrgan sensorial de la serp de cascavell.
  • RUEDA, S. Libro verde de sostenibilidad urbana y local en la era de la información.
Document molt complet que pretén ser un marc conceptual que recull principis, objectius, directrius i mesures que permetin avançar en la direcció d’una major sostenibilitat urbana i local.
 
A més, els dies 29 i 30 d’abril té lloc al Parc de la Ciutadella i el Passeig Lluís Companys la 22ena Fira pel Dia de la Terra - Mercat de la Terra, una activitat organitzada per l'Associació Dia de la Terra. L’objectiu de la fira és “cridar l'atenció de les agressions que la societat moderna fa als sistemes naturals i socials i proposar formes de comportament respectuosos, cooperatius i solidaris”. La fira, a més, potencia la producció artesanal i local de béns i serveis realitzats amb respecte a les persones i als sistemes naturals ja que, segons l’organització, aquesta és “la base perquè els humans puguin disposar d'una vida digna”.
 



No hay comentarios: