20 de marzo de 2018

Sinèrgies i bones idees per a projectes

El passat 1 de març es va celebrar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí la sessió “Matchmaking per a projectes participatius”, on prop de 50 persones van intercanviar propostes per a construir projectes en comú per combatre el canvi climàtic.

Amb l’objectiu de donar continuïtat als projectes del Compromís de Barcelona pel Clima iniciats fa dos anys i crear-ne de nous, es va desenvolupar aquesta sessió de cocreació enfocada a facilitar noves oportunitats de cooperació entre organitzacions..
La sessió va començar amb la benvinguda de Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que va presentar la convocatòria d'ajuts per al desenvolupament de projectes en el marc del Compromís de Barcelona pel Clima.
Un cop presentades les subvencions, es va fer la dinàmica de matchmaking a càrrec de l'entitat Holon, amb la finalitat de conèixer les entitats per desenvolupar projectes i cercar aliances. Per conèixer la cultura de l’altra organització, les entitats van omplir el seu perfil en una fitxa descrivint habilitats (tecnologies, cultura o processos de treball i habilitats i competències) i les seves àrees d’acció (en base als deu objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat) tant existents a dia d’avui com aquelles que voldrien desenvolupar en un futur.
Les idees de la dinàmica giraven entorn a sumar, complementar-se (tant en el present com en el futur), explorar i coordinar-se de forma conjunta, adquirir eines per al disseny participat i clarificar un projecte.
Finalment es va tancar la sessió amb noves idees per fer front al canvi climàtic entre les diferents organitzacions.


Per altra banda, informar-vos que avui, dijous 15 de març, té lloc la segona sessió informativa sobre les subvencions pel clima:
 
Com fer un bon projecte. Sessió informativa de les subvencions pel clima

Quan? 15 de març de 17.30 a 19.30h
On? La Fàbrica del Sol (Passeig Salvat Papasseit,1)
La sessió es planteja com una jornada de treball per conèixer a fons la convocatòria d’ajuts, així com resoldre dubtes administratius i tècnics de cara a presentar un bon projecte per a la subvenció (adequació als criteris de valoració dels projectes).

No hay comentarios: