26 de enero de 2017

El racó de les plantes

Un nou espai creat a l’Escola el Polvorí permet a l’alumnat de P3 a 6è observar, investigar i aprendre sobre les plantes.
 
Durant aquest primer trimestre a l’Escola el Polvorí s’ha creat una zona especial a la que s’ha batejat amb el nom de el “Racó de les plantes”. És un espai on tots els nens i nenes poden observar, investigar i aprendre sobre les plantes que és el gran projecte que ens ocupa aquest curs i que s’està desenvolupant per a tot l’alumnat, de P3 a 6è.
Quan els grups passen pel “racó” es troben una sèrie de plantes aromàtiques, llavors, diferents tipus de terra... S’han plantejat diferents activitats programades i propostes d’activitats d’ensenyament-aprenentatge al voltant del tema. Els nens i nenes de P5 han posat els noms de les plantes amb cartellets. 
A infantil han aprofitat una sessió dels tallers d'experimentació per anar al racó per grups. Allí han pogut conèixer què són les plantes aromàtiques i per a què es fan servir.  A través dels diferents sentits les han observat (com són, el tipus de fulla, el color, la forma,...), les han olorades (van decidir que la menta i la farigola eren les millors), han tocat les plantes per notar el tacte més suau o rugós.
Han pogut mirar les plantes amb el microscopi per veure una altra dimensió de les fulles. I per últim han fet bossetes de farigola i timó per endur a casa. A més a més, un moble-biblioteca ens ofereix la possibilitat de trobar informacions interessants en llibres, revistes i fitxes que desperten l’interès dels infants.

No hay comentarios: