26 de enero de 2017

Un nou compostador

Des del passat mes de novembre la terrassa de l’Escola Auró compta amb un nou “inquilí”. Voleu saber com s’hi ha integrat?

A la terrassa de l’escola hi ha un pati petit, el pati tranquil, que amb els anys s’ha anat omplint de plantes, una taula de cultiu ... i des del curs passat, també un hort vertical.
Amb el sol que fa a la terrassa i el reg automàtic les plantes de l’hort i el jardí creixen molt bé, i a més de poder observar-les i aprendre’n els noms, investigar-ne els usos etc. també cal anar-les cuidant: treure’n les parts seques, podar-les, afegir nutrients al substrat, etc. Per tant, una tasca complementària a la cura de l’hort i el jardí és poder fer compost de totes les restes orgàniques per tornar a nodrir la terra, i així tancar el cicle de la matèria.
I DES DE LA TARDOR, JA TENIM COMPOSTADOR !
El passat mes de novembre ens vam posar “mans a l’obra” i amb l’ajut d’un grupet d’alumnes i un pare vam muntar el nostre compostador. La feina no va ser massa complicada i algú fins i tot va tenir temps de jugar a espases.
Un cop muntat el vam alimentar bé. Hi vam tirar humus barrejat amb restes de fulles i branquetes de la muntanya, fem de cavall, restes vegetals de la cuina, fulles seques del pati... Ara, cada dimecres hi afegim restes vegetals de la cuina, deixalles dels esmorzars (restes de poma, pells de plàtan...) i fullaraca seca que recollim del pati. I cal esperar a que tot això es converteixi en compost.
I amb el compostador, les plantes, la terra, l’hort, etc. hem millorat la biodiversitat, no només de plantes sinó també de la fauna associada. Si voleu saber més de tot el que passa al nostre pati tranquil, no dubteu en entrar al blog, i donar-nos un cop de mà.

 


No hay comentarios: