1 de enero de 2017

Més camins de natura

L’exposició “Camins de natura” es prorroga fins al 31 de març a la Casa de l’Aigüa de Trinitat Nova amb una nova programació de sortides guiades i activitats per a ciutadania i centres educatius.
 
Aprendre mentre caminem. Apropar-nos al territori i interessar-nos per conèixer l’entorn natural on vivim. Aquests són alguns dels suggeriments que ens proposa l'exposició "Camins de natura", que des del setembre es situa a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova (Nou Barris).

Amb aquesta exposició es pretén reconèixer el paper de l’educació ambiental i commemorar que fa 40 anys es va inaugurar el primer itinerari de natura, situat al Bosc de Santiga de Barberà del Vallès. Per altra banda, coincideix també amb el 30 aniversari de la fundació de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), entitat membre de la xarxa Barcelona + Sostenible.
"Camins de natura" allarga la seva presència a la Casa de l’Aigua fins al 31 de març del 2017 amb el següent horari: de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores.
La mostra va acompanyada, en paral·lel, d’activitats dirigides a la ciutadania i als centres educatius que tenen per objectiu aprendre a valorar la natura més propera, aquella que sol passar més desapercebuda.


El programa d’activitats escolars es va dissenyar amb el suport de docents del districte de Nou Barris, i va tenir com a resultat 7 activitats pensades per a les diferents etapes educatives (infantilprimària i secundària).
Mentre es configuraven aquestes noves activitats, el professorat va demanar també nous recursos educatius. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat dos dossiers educatius de dos itineraris que transcorren per les proximitats de la Casa de l’Aigua i del Castell de Torre Baró.
 
Dossiers educatius per al professorat:
  • El primer itinerari (pdf) s’inicia a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova i finalitza al Castell de Torre Baró.
  • El segon itinerari (pdf) s’inicia al Castell de Torre Baró, continua fins al Coll de Canyelles i retorna a l’inici per la Carretera de les Aigües.

No hay comentarios: