26 de enero de 2017

Torna "Ens Ho Mengem tot"

La sensibilització envers al malbaratament alimentari arriba de nou a 30 centres de la xarxa que participen a una nova edició del “Ens Ho Mengem Tot”.
 
Amb l’objectiu d’analitzar el grau de malbaratament alimentari dels menjadors escolars de Barcelona neix “Ens Ho Mengem Tot”. Aquest curs 2016-2017 ja és la quarta edició i enguany participen 30 centres educatius de la xarxa Barcelona Escoles+Sostenibles que estudiaran, de gener a maig, els 5 aliments protagonistes d’aquest any: el pa, el iogurt, els cigrons, l’enciam i la pera.
Aquest mes s’ha iniciat amb el primer aliment protagonista: el pa. El dia 17 de gener es van servir 109,2 kg de pa a 5.958 alumnes, dels quals es van malbaratar 3,6 kg que representen el 3,3% de malbaratament. A banda de fer la quantificació i la diagnosi del malbaratament del pa, els centres han realitzat diverses activitats per estudiar la procedència del pa, el valor nutricional i les seves característiques, i quines mesures poden adoptar per evitar-ne el malbaratament. Un exemple és l’experiència que ens explica l’Escola Pare Povedaal seu bloc.
Durant tot el procés els centres educatius disposen d’una guia pedagògica, una lona per anar anotant tots els resultats i del préstec d’uns titelles de dit amb els aliments que s'estudien. Com a novetat, s’han fet unes visites als centres nous que s’han incorporat aquest curs, per aprofundir sobre la metodologia i les fases del projecte. Per als centres veterans que ja porten més de 2 anys participant es realitzaran 2 sessions formatives.
El mes de febrer tocarà el torn del iogurt.

Per fer-ne el seguiment i veure els resultats:  + INFO
 
 

No hay comentarios: