21 de enero de 2017

L’entrevista: Te Lo Sirvo Verde



“Ajudem els restaurants a adonar-se de l’impacte ambiental del seu negoci i a conscienciar-los.” Isabel Coderch, de Te Lo Sirvo Verde.

A què es dedica la teva organització?
Ajudem als restaurant a reduir la seva impremta ambiental i aportar un valor social a l’entorn. Per exemple, fem tallers als restaurants per fer auto auditories dels residus que generen per buscar alternatives. En una de les auditories s’han fet tres petits gestos que s’han traduït amb un impacte positiu molt bo: substituir els sobres de sucre per sucre a granel, substituir el paper de bany per assecadors de mans, la compra de llet sense envasos de bric i de proximitat. Aquestes mesures no suposen una gran inversió pel client però en canvi han reduït el volum de residus que estaven generant. Tothom s’ha d’implicar, els treballadors, la direcció del restaurant...
 
Per què ha d’existir una organització com la teva (a Barcelona)? Quina és la seva aportació?
El sector de la restauració, malauradament, està molt poc sensibilitzat en quan a la generació de residus, el consum d’energia i la compra sostenible. És una gran oportunitat per conscienciar als consumidors i usuaris dels restaurants. Nosaltres, ajudem als restaurant a adonar-se de l’impacte ambiental del seu negoci i conscienciar-los de que la “filosofia” de la sostenibilitat és bona pel planeta, per la societat i per a la gestió econòmica del restaurant.
 
De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
Ens serveix per estar al dia de totes les activitats que es fan a Barcelona en tema de Sostenibilitat i Medi Ambient. També ens permet conèixer altres entitats amb les que ens podem complementar i compartir projectes.
 
Quin seria l’eslògan/noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
Barcelona, la primera ciutat d’Espanya Residu Zero.
 
Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Afortunadament al mateix. M’agrada molt el que faig però encara és difícil. Abans estava al sector de la restauració col·lectiva, el sector de la restauració comercial encara està poc sensibilitzat, genera molts envasos i hi ha pocs incentius per fer-ho bé.
 
Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Una pala, un microscopi i una catifa voladora.

No hay comentarios: