26 de marzo de 2017

Barcelona Sona

Voleu sumar-vos a l’actuació conjunta del Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll? El 26 d’abril es realitzaran gravacions a l’entorn de les 10 Seus de Districte de la ciutat. Participeu-hi amb l'enregistrament dels sons del vostre centre, les inscripcions són fins el 31 de març!
 
Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll
El 26 d’abril 2017, Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll, l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la Fàbrica del Sol i Escoles + Sostenibles organitzen l’activitat Barcelona Sona, l’aixecament del paisatge sonor existent a l’entorn de les 10 Seus de Districte de la ciutat de Barcelona, i la seva posterior geolocalització al mapa de Barcelona + Sostenible.
La idea ha estat promoguda per Francesc Daumal i Domènech, Arquitecte Acústic (francesc.daumal@upc.edu), i consisteix en l’aixecament sincronitzat dels sons del paisatge sonor de cada una de les 10 Seus del Districte, en tres instants, mitjançant una acció a gran escala en la qual hi participi la ciutadania, tot fent-la protagonista dels enregistraments. Les gravacions constaran de tres episodis; el primer dedicat al paisatge sonor general, el segon a un paisatge específic més local, i el tercer a un so a microescala. Tots tres casos seran escollits pels participants.
Posteriorment, un cop processats aquests sons, s’incorporaran al Mapa de Barcelona + Sostenible i es farà difusió del mateix.
 
I QUÈ PODEU FER LES ESCOLES + SOSTENIBLES?
S’ha plantejat una actuació molt semblant per tal que els centres educatius es puguin afegir a aquesta iniciativa. En aquest cas les accions es realitzaran dins els mateixos centres i en horari escolar. Es proposa que l'alumnat faci dues gravacions dels sons de la pròpia escola. Els llocs seran escollits per l’alumnat, i també es centraran primer en l’ambient general, a continuació en un paisatge sonor més específic, i en tercer lloc en un so a microescala.
Si voleu participar en aquesta actuació conjunta per celebrar el Dia Internacional de Conscienciació Envers el Soroll, cal que us inscriviu a través d’aquest formulariabans del 31 de març.
Per tal de presentar en detall l’actuació i resoldre els possibles dubtes hi haurà una sessió amb en Francesc Daumal el dia 6 d’abril a les 17:30h a la Sala Polivalent de l’Espai Jove La Fontana (metro Fontana L3).

CONCURS SOBRE EL PAISATGE SONOR
La European Acoustics Association, mitjançant la Sociedad Española de Acústica (SEA), ha organitzat el concurs “Los sonidos de mi entorno”, dirigit tant a primària com a secundària i batxillerat. Es pot participar a nivell individual, en grup o tota una classe i atorgarà tres premis (500, 250 i 100 €). Cal fer la inscripció prèvia abans del 30 de març del 2017 a la secretaria de la SEA (secretaria@sea-acustica.es), mitjançant el formulari i les bases següents que es poden localitzar a la web de la SEA.

No hay comentarios: