26 de marzo de 2017

L'Hort col·laboratiu

El Col·legi Camí inicia un projecte d’hort impulsat per l’alumnat de 4t d’ESO en el qual hi participa la resta de l’escola. El procés compta amb un calendari de tasques i un diari de l’hort.
 
Descobrim de primera mà el procés del projecte d’hort  que compta amb la participació d’un gran nombre d’alumnat del col·legi de diferents edats.

"Al Col·legi Camí hem engegat el projecte de l’hort! Un projecte de tota l’escola: primària i secundària. Al pati de secundària hem col·locat dues taules de cultiu urbà que ens permeten conrear una trentena de cultius. En començar a l’hivern, els cultius que hem plantat són vegetals de fulla verda: enciam llarg, enciams fulla de roure, bledes, escarola, coliflor i col. A més, hem afegit 3 plantes aromàtiques: farigola, romaní i lavanda.
Els alumnes encarregats de l’hort són els alumnes de 4t d’ESO que, de manera voluntària i organitzats per parelles, duen a terme les següents tasques:

- Control de feines distribuïdes als altres cursos mitjançant un calendari de tasques
- Control del “Diari de l’hort”
- Sempre estaran presents quan algun altre grup estigui amb l’hort
 
La resta d’alumnes de l’ESO, distribuïts en grups de 4 alumnes seran, per torns setmanals i de cursos rotatoris, els encarregats de l’hort: regar, podar, enramar... sempre acompanyats pels 2 alumnes responsables de 4t assignats al seu curs. Disposaran d’un quart d’hora, dos cops per setmana, per dedicar-se a l’hort. Hauran de realitzar el registre de les accions fetes al “Diari de l’hort”.
Els alumnes de primària vindran cada dijous a fer les tasques de l’hort. Es divideixen en dos grups cada classe i, acompanyats per la seva mestra i pels 2 alumnes de 4t d’ESO, realitzen un control de l’hort."


Col·legi el Camí

No hay comentarios: