26 de marzo de 2017

Reconeixement al procés participatiu

L’escola Turó del Cargol és guardonada amb el “Premi Participa a l'Escola” de la Generalitat gràcies al seu projecte "Pressupost Participatiu", elaborat de manera conjunta entre alumnat, professorat, famílies i direcció del centre.

El passat mes de gener, dos infants de primària de l’Escola Turó del Cargol van recollir el Premi Participa a l'Escola 2016 de mans del Conseller de Transparència, Raül Romeva, en un acte en què els joves van poder explicar les seves aportacions a la iniciativa.
El "Pressupost Participatiu" va començar fa un parell d’anys, moment en el qual els infants van començar a escriure els seus desitjos per al futur de l’escola en uns coloms de paper. Aquest embrió va evolucionar a la suma de les idees de pares, mares, professorat i famílies que entre tots i totes, tenint en compte les necessitats del centre, van fer aportacions des del seu punt de vista.
                                                             
A continuació us deixem amb el relat de la comunitat educativa del centre de com ha viscut tot aquest procés:
 
“L’escola el Turó del Cargol es troba immersa aquests dies en un procés febril de dur a la pràctica les propostes guanyadores al primer "Pressupost Participatiu" de l’escola. Van ser més de 60 les propostes que es van presentar entre els nens i nenes, els mestres i les famílies amb la intenció d’invertir uns romanents de què disposava l’AMPA amb la finalitat de dotar l’escola de millores: introducció de cabanes, tobogans i un rocòdrom al pati; projectes de caire científic, artístic i d’anglès, compra de nous jocs i llibres, augmentar les hores d’anglès durant l’estona del menjador...
Aquest és el resultat de dos anys de treball per dissenyar un procés participatiu per a tota la comunitat educativa del Turó i per dur-lo a la pràctica en unes votacions en les quals el 100% dels nens/es i un 60% de famílies i mestres van prioritzar l’ordre de les propostes. Un llarg procés en què tots els interessats/des han hagut de presentar les seves propostes, defensar-les i, ara, ajudar a dur-les a la pràctica.
Tot això ha fet que aquest procés rebés el passat més de gener el premi Participa a l’Escola 2016 del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert.” 
Escola Turó del Cargol

No hay comentarios: