5 de marzo de 2017

L'agenda de l'aigua

s proposem un recull d'activitats organitzades per diverses entitats i equipaments de la ciutat i la jornada "Aigua pel bé comú" per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua que se celebra el 22 de març.
 
El dia 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides. L’aigua és un bé públic universal i escàs que cal valorar, mantenir i conservar entre tots.

En aquest marc, diverses entitats i equipaments de la ciutat coorganitzen un cicle d’activitats per avançar col·lectivament cap a una nova cultura de l’aigua a través de diferents expressions artístiques.
Les entitats que hi participen són: l'Espai Lúdic Ambiental per a Famílies del Parc de la Ciutadella, el Centre de la Platja, l'Aula d'Educació Ambiental de Les Corts, el Centre Cívic el Sortidor, ISGlobal, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Centre Cívic Can Felipa, la Casa de l'Aigua de Trinitat Nova, el Castell de Torre Baró, La Fàbrica del Sol i el Centre Cultural Albareda, amb el suport de BCASA, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Mapa Barcelona + Sostenible. 
Fes un cop d'ull a l'agenda d'activitats.
Organitzeu algun esdeveniment amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua? Podeu compartir-lo en aquest espai de trobada en el qual les administracions i les entitats poden informar i difondre les activitats i esdeveniments que organitzen.

+ INFO

Jornada "Aigua, bé comú. Reptes i futur"
 
El proper 21 de març es durà a terme a Barcelona la Jornada "Aigua, bé comú. Reptes i futur" al Recinte Modernista Sant Pau. Els darrers anys, s’ha constatat una onada creixent que s’està estenent amb rapidesa i que entén que l’aigua s’ha de gestionar com a bé comú i per tant de manera pública. A Catalunya, la remunicipalització de l’aigua també és una tendència consolidada, amb nombroses experiències d’èxit i grans ciutats que també es troben en aquest camí, com la ciutat de Barcelona.
En paral·lel, es posen de manifest nous reptes per incorporar de manera transversal, com són la perspectiva de l’aigua i el sanejament com a dret humà reconegut per l’ONU; el rol de la ciutadania, la transparència i la rendició de comptes; el règim econòmic sobre el qual ha de pivotar la gestió; el bon estat de les masses d’aigua i el canvi climàtic, i la regulació general del sector que incorpori totes aquestes i altres perspectives imprescindibles.

Així, el proper dimarts 21 de març de 9 a 20 h tindrà lloc aquesta jornada al voltant de la definició d’un model de gestió pública i transparent de l’aigua. Hi participaran experts internacionals, líders mundials, representants institucionals d’altres ciutats europees, com París, Berlin i Budapest i de ciutats catalanes i de la resta de l’estat, i representants d’associacions que promouen la municipalització de l’aigua.
Data: 21 de març 2017
Hora: de 9 a 20h
Lloc: Recinte modernista Sant Pau. Sant Antoni Maria Claret, 167.

No hay comentarios: