11 de marzo de 2017

Més aprop dels rosers

Com es poden els rosers? Quants pètals té una rosa? Com es pot participar al Concurs Internacional de Roses Noves? Descobriu totes les respostes amb els 4 alumnes de l’EEE Mare de Déu de Montserrat que van visitar el Parc de Cervantes.

En el marc del programa “Apropa’t als parcs” l’alumnat de l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat visita el parc de Cervantes i aprèn sobre la poda dels rosers:
Excursió al Parc Cervantes
Hola! Som la Laia, la Sofía, el Toni i el Kevin, quatre alumnes de l’Escola d’Educació Especial Mare De Déu de Montserrat. Nosaltres també participem a l’“Apropa’t als parcs” i avui us volem explicar com va anar l’excursió que vàrem fer al parc Cervantes per veure la poda dels rosers. 
Al arribar a l’entrada del parc ens va sorprendre veure que era un parc molt gran i assolellat, on la gent hi passejava tranquil·lament i hi havia bastant silenci, una cosa força difícil de trobar a Barcelona! A l’entrada ens van venir a rebre en Carlos (un dels jardiners) i en Rafael (el conservador del parc) que van fer-nos una visita pel parc explicant-nos una mica la seva història i actualitat, juntament amb moltíssima informació sobre els rosers i la seves característiques. Després ens van fer una demostració explicativa de com es feia la poda d’un roser, fixant-nos amb tots els detalls interessants i ens van donar molts esqueixos per plantar-los a l’hort de la nostra escola. Vam aprendre moltes coses dels rosers, com que els seus pètals sempre són múltiples de cinc!

A l’acabar la poda del roser ens van explicar en què consistia el famós Concurs Internacional de Roses Noves i totes les categories i els tipus de premis que hi havia. També van comentar que hi havia més de 2.000 varietats de rosers i que cap de les que es presenten al concurs existeixen, ja que una de les condicions és que tot roser ha ser d’una espècie (híbrid) nova creada a partir d’altres.
Per acabar, ens van informar sobre la votació de la Rosa de les Escoles i volem animar a altres escoles a votar en aquesta categoria!  Consulteu més informació.
 
Al final, en Carlos i en Rafael van fer-nos una ruta pels rosers guanyadors d’altres anys i vam poder veure moltes varietats diferents. Va ser una experiència molt emocionant i divertida.
Ja tenim ganes  que arribi el maig per poder anar a veure els rosers florits!

No hay comentarios: