11 de marzo de 2017

Visita als horts compartits de Sarrià-Sant Gervasi

El regidor del districte de Sarrià- Sant Gervasi visita els horts compartits "la Palmera Verda" en els quals participen les escoles de la xarxa Peter Pan, John Talabot, i l’EEE Fàsia Sarrià.

Les escoles del Districte i les entitats socials que comparteixen els horts ubicats al carrer Iradier van rebre el dimecres 22 la visita de l’Equip de Govern del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, encapçalat pel regidor Daniel Mòdol.
A banda dels aprenentatges de diferents matèries educatives i curriculars que l'alumnat fa sobre el terreny, l’Equip de Govern també va poder conèixer com des dels horts escolars es potencia i es millora l’aprenentatge cooperatiu, compartint entre entitats i centres escolars un espai comú en el qual existeix un compromís amb el medi ambient que facilita nous coneixements i experiències, tant individuals com col·lectives.
Entre els centres participants s’hi inclouen les escoles Peter Pan i John Talabot, el Centre d’Educació Especial Fàsia Sarrià (membres d’Escoles + Sostenibles) i el Centre Residencial d’Acció Educativa CRAE Mª Reina per a infants tutelats.
A continuació us deixem amb el relat conjunt de les quatre escoles que ens expliquen la seva experiència durant la jornada:

Horts la Palmera Verda Sarrià-Sant Gervasi

El dimarts 21 de febrer vam inaugurar oficialment el nostre hort, amb la visita del regidor de l’Ajuntament de Sarrià- Sant Gervasi, el Sr. Daniel Mòdol. L'espai va ser batejat formalment aquest dia com a “Hort de la Palmera Verda”. 
La visita del regidor ens feia molta il·lusió i les 4 escoles que participem en aquest projecte vam preparar conjuntament aquesta jornada. A l’inici, vam rebre al Regidor de l’Ajuntament amb el present escrit que vol reflectir la nostra experiència des que el curs passat ens vam iniciar amb el compromís amb Escoles + Sostenibles, incorporant l’hort al nostre dia a dia:
“Benvolgut Sr Mòdol, et donem la benvinguda al nostre bonic hort anomenat "La Palmera Verda". Aquí estem presents els representants de cadascuna de les escoles que gaudim d’aquest espai comú: Col·legi John Talabot, Escola Fàsia, Escola Peter Pan i CRAE Maria Reina.
    Des de ja fa més d'un any l'Ajuntament ens va cedir aquestes parcel·les, i mai vam imaginar que es convertissin en un espai verd tan maco, frondós i tant ple de vida. Van ser uns inicis difícils, de molta feina i aprenentatges, però a poc a poc hem transformat els nostres horts en espais d'investigació, de creació, de reciclatge, de joc, de relaxació, d'observació i el que ens agrada més, en terres fèrtils plenes d'aliments que nosaltres mateixos podem veure créixer, cuidar, estimar, compartir i tastar amb els nostres companys/es, professorat i famílies. 
    Aquestes estones que passem aquí plegats ens estan ajudant a prendre consciència de la importància d'uns hàbits de vida saludables, d'aprofundir en la cultura de la terra, de produir i consumir aliments respectuosos amb el medi ambient, de treballar cooperativament amb els amics i mestres, i d'aprendre, que amb paciència, tot esforç té la seva recompensa i que tenim a les nostres mans construir un món millor per a les futures generacions.”
    El Regidor va poder observar la nostra feina de ben a prop, va parlar amb nosaltres i es va emportar mostres de collita ecològica dels nostres horts que de ben segur va assaborir. Totes les escoles vam rebre el diploma en Reconeixement de les Bones Pràctiques.

    No hay comentarios: