26 de marzo de 2017

La revolució avança

Do it Yourself, repte, record Guiness, compromís i Boc’n’roll són paraules clau dels recents esdeveniments i dels pròxims passos de la Revolució Verda. Què prepara aquesta vegada l’Escola Sant Ramon Nonat?

Un cop més l’escola Sant Ramon Nonat i la seva revolució verda no deixa de sorprendre’ns. En el marc de la microxarxa Embolcalls + Sostenibles ens presenten dues iniciatives que han dut a terme per seguir endavant amb el seu objectiu revolucionari. Recentment es va celebrar una Gran Ceremònia del Compromís Boc’n’roller encapçalada per l’Eskamot Verd per tal de que l’alumnat es comprometés a utilitzar el Boc’n’roll. Per altra banda, la Revolució Verda planteja un gran repte...ho descobrireu tot seguit!

El gran repte de la revolució verda
 
A l’Escola Sant Ramon Nonat hem iniciat “El gran repte de la revolució”, ens hem proposat intentar batre un record Guiness (estem investigant si som els primers o no). Amb l'Assemblea Verda vam analitzar quines eren les causes per les quals a l'ESO es deixava d'utilitzar els boc'n'rolls.
Els motius que vam esbrinar que eren més habituals eren: la mandra a dur-lo cada dia (i rentar-lo sovint) i els pares (que són, es veu, els que emboliquen els entrepans i no hi pensen mai). És per això que vam pensar en regalar a tots els alumnes de l'ESO un embolcall reutilitzable fet per nosaltres. De moment hem engegat una campanya per recollir 50 texans i 400 bosses de cereals... un cop ho tinguem, de cara al 3r trimestre, celebrarem un DIY DAY (Do It Yourself Day) en el qual tots els capitans mongeta junt amb pares i mares voluntaris (carregats de màquines de cosir) ens ajudaran a confeccionar en un sol dia més de 400 embolcalls reutilitzables...
Ho aconseguirem? a l'abril la resposta...
Per descomptat continuem amb les inspeccions periòdiques a infants i famílies i amb l'Ecorànquing que premia a l'aula que més embolcalls reutilitzables porta al cap d'un mes.

La Gran Ceremònia del Compromís Boc'n'Roller
 
A l’escola Sant Ramon Nonat, la setmana passada vam oficiar la Gran Cerimònia del Compromís Boc'n'roller. A la cerimònia hi assisteixen els nens i nenes de 1r de primària i p3 (que són els qui reben els embolcalls) i els capitans mongeta de tota l'escola (els delegats ambientals). La cerimònia va ser oficiada per l'Eskamot Verd, que va acudir a l'acte una mica malalt. Sort que els nens i nenes de Sant Ramon són uns autèntics revolucionaris i van trobar la solució!
A la cerimònia els nens i nenes van signar un compromís de tota la classe conforme es comprometen a aportar el seu granet de sorra pel planeta i recullen un imant i un compromís pels pares i també l'embolcall.
 
Anna, Laura i Lluís (mestres)




No hay comentarios: