3 de diciembre de 2018

Es publica la declaració conjunta de la Jornada científica sobre canvi climàtic

En el marc dels Dies pel Clima, el passat 9 de novembre es va celebrar la “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona”. Amb l’objectiu d’apropar l’Ajuntament i l’àmbit acadèmic es va proposar i debatre una declaració conjunta entre totes les persones assistents.

L’Ajuntament de Barcelona està compromès a afrontar el canvi climàtic i vol fer-ho basant la seva acció en el coneixement científic. Per això, durant la trobada “Jornada científica sobre el canvi climàtic a Barcelona” es varen presentar els diferents estudis sobre com el canvi climàtic afecta la ciutat amb els diferents col·laboradors que van participar en la seva realització.
En aquest sentit, es van explicar en 3 taules rodones com el canvi climàtic afecta la salut, el verd i la biodiversitat i al funcionament de la ciutat. Aquí podeu consultar la presentació de la jornada (pdf).
La sessió es va valorar com a molt profitosa per ser un punt d’intercanvi entre l’Ajuntament de Barcelona i l’acadèmia. Durant la part final de la sessió, es van debatre diverses propostes amb l’objectiu d’apropar ambdós àmbits per abordar conjuntament l’acció climàtica de la ciutat. D’aquesta pluja d’idees col·lectiva entre les persones assistents, van emergir idees com la realització d’una trobada anual entre l’Ajuntament i personal expert tecnocientífic per intercanviar coneixement, necessitats i experiències, o la creació d’un observatori virtual d’informació on publicar la recerca climàtica que es fa a la ciutat i altres informacions rellevants.
També es va ressaltar la importància de que l’Acadèmia ajudi a avaluar com prospera la implantació del Pla clima. Per últim, destacar que la declaració pretén posar a l’abast del conjunt de la ciutadania els avenços i l’evolució del coneixement climàtic amb un llenguatge proper i divulgatiu.

A continuació podeu consultar el document de la declaració conjunta de les persones assistents a la Jornada Científica sobre el Canvi climàtic a Barcelona (pdf) i el resum de les propostes realitzades (pdf)


Enllaços relacionats:

No hay comentarios: